Αρχική > Παιδεία

Παιδεία

«Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού.»«Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού.»

...Και εχθροί του Αναστάντος Χριστού είναι το έλλειμμα αγάπης, το έλλειμμα ελεημοσύνης, το έλλειμμα παιδείας. Η πίστη μας οδήγησε και μας οδηγεί στην αγάπη. Η αγάπη στην ελεημοσύνη. Η ελεημοσύνη στην παιδεία κατά Χριστόν.

Εκεί, στη φτωχική Μαδαγασκάρη, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αναλφάβητοι. Εκεί, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν καν να μετρήσουν τα χρήματα που λαμβάνουν και που δίνουν. Εκεί, οι τυχεροί γονείς που μπορούν και θρέφουν τα παιδιά τους πρέπει να γίνουν διπλά τυχεροί, ώστε να βαστάξουν το βαρύ χρηματικό κόστος για την εκπαίδευση, ακόμη και τη στοιχειώδη, των παιδιών τους. Εκεί, κάθε στέγη δωρεάν παιδείας είναι ζωηφόρος πηγή για το λαό της Μαδαγασκάρης. Πηγή να ανδρωθούν μορφωμένοι στυλοβάτες της κοινωνίας, πρωτοζύμη να ξεπηδήσουν νέοι άγιοι, άγιοι της Μαδαγασκάρης.  

Εδώ, στην πλούσια Αθήνα, η δωρεάν παιδεία είναι δεδομένη και παίζουμε μαζί της σαν να’ταν πλαστελίνη. Σήμερα, στα σχολεία της πατρίδας μας πλάθεται η ιστορία κατά πώς βολεύει όσους μας θέλουν να σκεπτόμαστε ανόσια. Και αύριο θα πλάθεται η (μη) θρησκεία κατά πώς βολεύει όσους μας θέλουν να ζούμε άθεοι. Προτού η Αθήνα κατρακυλήσει ξανά στο κρυφό σχολειό για να βρει τον εαυτό της που τώρα φτηνά ξεπουλά, ας δώσουμε φανερό σχολειό σε όσους είναι διψασμένοι για το πανάκριβο, ατίμητο αγαθό της παιδείας, σε όσους θα την εκτιμήσουν και θα τη σεβαστούν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται - κάποιες φορές, προς ωφέλεια του συνανθρώπου μας, όπως με τα σύγχρονα κρυφά – αληθινά Σχολειά!Η ιστορία επαναλαμβάνεται - κάποιες φορές, προς ωφέλεια του συνανθρώπου μας, όπως με τα σύγχρονα κρυφά – αληθινά Σχολειά!

Τα έργα παιδείας είναι δύσκολα και απαιτούν δυνατές ρίζες:

  • Σχολεία – ήδη κτίσθηκαν και λειτουργούν 12 Δημοτικά, 1 Γυμνάσιο, 1 Λύκειο, που παρέχουν δωρεάν παιδεία ανεξαρτήτως θρησκεύματος, από διδασκάλους που μισθώνει η Επισκοπή.
  • Κατηχητές και δάσκαλοι στα απομακρυσμένα χωριά
  • Υποτροφίες σε πτωχά παιδιά για να καλύψουν τα έξοδα του σχολείου τους.
  • Συνεχής παροχή γραφικής ύλης, τετραδίων και σχολικών τσαντών από την Ελλάδα

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC