Αρχική > Archives > Μάιος 2012

Μάιος 2012

Και μπροστά στην κάλπη, τί;


Μνήσθητι, Έλληνα Ορθόδοξε, ότι η διαδικασία της προσυνεννόησης για τη φρικτή υποταγή μας στο ΔΝΤ και την τρόικα ξεκίνησε πολύ πριν τις τελευταίες εκλογές, δηλαδή εν κρυπτώ, ερήμην του ελληνικού λαού, με παραχαραγμένα στατιστικά στοιχεία και με ευθεία ψεύδη στην ατζέντα των τότε εκλογών.

Ορθόδοξη μαρτυρία - Άγιος Εφραίμ Νέας Μάκρης

ΒΙΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Μια ιεραποστολική προσπάθεια του ιδιωτικού παρεκκλήσιου Αγίου Θεράποντος Επισκόπου Κύπρου στις Ερυθρές Αττικής (Κριεκούκι) προς δόξαν Θεού.

Αγρυπνία επί της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα


Στις 22 Μαίου του 2012 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία επί της εορτής Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών 8:30μ.μ εώς 00:30π.μ

Χαρείτε τη συνέχεια της γλώσσας μας…

Ποια Ελληνική λέξη είναι αρχαία και ποια νέα; Γιατί μια Ομηρική λέξη μας φαίνεται δύσκολη και ακαταλαβίστικη;
Οι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρομε επειδή αγνοούμε την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε. Για του λόγου το αληθές θα αναφέρομε μερικά παραδείγματα για να δούμε ότι η Ομηρική γλώσσα όχι μόνο δεν είναι νεκρή, αλλά είναι ολοζώντανη.

Διάλογος δύο Εμβρύων: Υπάρχει Ζωή Μετά τη Γέννα;!

Στην κοιλιά της εγκύου δύο έμβρυα συνομιλούν. Το ένα είναι σκεπτικιστής, το άλλο γεμάτο εμπιστοσύνη και πίστη.
Tο γεμάτο αμφιβολίες έμβρυο ρωτάει: «Και πιστεύεις πραγματικά σε μια ζωή μετά τη γέννηση;»
Το έμβρυο που πιστεύει, απαντά: «Ασφαλώς, ναι. Για μένα είναι απόλυτα βέβαιο ότι υπάρχει ζωή μετά τη γέννησή μου...

Προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη

Προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη

Η φωνή του Ιησού

Παιδί μου
Με ονομάζεις ΚΥΡΙΟΝ
αλλά δεν με υπακούς.

Με ονομάζεις ΦΩΣ
αλλά δεν με βλέπεις.

Με ονομάζεις ΟΔΟΝ
αλλά δεν με ακολουθείς...

Το καντήλι

Η λέξη καντήλι προέρχεται από τη λατινική candela=κερί. Στη χριστιανική Εκκλησία το καντήλι τοποθετείται μπροστά στις άγιες εικόνες. Αυτό που τοποθετείται μπροστά στον Εσταυρωμένο, μέσα στο Ιερό Βήμα, διατηρείται πάντα αναμμένο και γι΄αυτό λέγεται «ακοίμητο» καντήλι. Ένα καντήλι τοποθετείται επίσης στο εικονοστάσι του σπιτιού και ανάβεται κάθε μέρα, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση.

Το Πρόσφορο και οι συμβολισμοί του

Το πρόσφορο το ζυμώνουμε και το προσφέρουμε στην Εκκλησία για να χρησιμοποιηθεί στη τέλεση της Θείας Λειτουργίας, Γι'αυτό και σε μερικά μέρη της πατρίδας μας το ονομάζουν «λειτουργία». Το πρόσφορο έχει στη μέση μια στρογγυλή σφραγίδα, που θα χρησιμοποιηθεί στη Θεία Ευχαριστία. Το υπόλοιπο πρόσφορο θα διανεμηθεί στους πιστούς ως αντίδωρο.

Tα ιερά Μνημόσυνα

Τα Μνημόσυνα έπονται της κοιμήσεως προσφιλών μας προσώπων. Και είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους πιστούς μας δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλη ωφέλεια αποκομίζουν οι κεκοιμημένοι μας από αυτά. Τα μνημόσυνα δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο, αλλά μια σειρά διαφόρων εκδηλώσεων αγάπης και φροντίδος των ζώντων για τους κεκοιμημένους.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC