Αρχική > Archives > Δεκέμβριος 2020

Δεκέμβριος 2020

Άγιος Πορφύριος - Ο Γέροντας με το διορατικό χάρισμα

Κάποτε πρόσεξα πως σε απόσταση 100-200 μέτρα από την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου στα Καλλίσια, ερχότανε μία παρέα και ψήνανε κρέας.
Ερχότανε συνήθως Κυριακή πρωί, και χωρίς να έρθουν στον Ναό να προσκυνήσουνε, ψήνανε και τρώγανε.
Κάποτε ρώτησα τον Άγιο Πορφύριο:
- Τι απέγιναν αυτοί; Έχω πολύ καιρό να τους δω.
Και μου απάντησε:
- Άκουσε τι έκανα. Μία μέρα που έπρεπε να κατέβω στην Αθήνα...

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου 2020 (Ἡ θεραπεία τῆς συγκύπτουσας) - Κατά Λουκάν ιγ΄ 10-17

Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἦν διδάσκων ὁ ᾿Ιησοῦς ἐν μιᾷ τῶν Συναγωγῶν ἐν τοῖς Σάββασι. Καὶ ἰδοὺ γυνὴ ἦν πνεῦμα ἔχουσα ἀσθενείας ἔτη δέκα καὶ ὀκτώ, καὶ ἦν συγκύπτουσα καὶ μὴ δυναμένη ἀνακῦψαι εἰς τὸ παντελές. Ἰδὼν δὲ αὐτὴν ὁ ᾿Ιησοῦς, προσεφώνησε, καὶ εἶπεν αὐτῇ· Γύναι, ἀπολέλυσαι τῆς ἀσθενείας σου· καὶ ἐπέθηκεν αὐτῇ τὰς χεῖρας· καὶ παραχρῆμα ἀνωρθώθη καὶ ἐδόξαζε τὸν Θεόν.

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 – 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας.

Ζητοῦμε ἀνοιχτές Ἐκκλησίες! Μή φυλακίζετε τίς ψυχές μας!

Μέ αὐτό τό σύνθημα 180 Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα — μαζί μέ τά Παραρτήματά του — σέ ὅλη τήν Ἑλλάδα προβαίνουν σέ γεινική διαμαρτυρία γιά τό κλείσιμο τῶν ἐκκλησιῶν ἐν ὄψει μάλιστα τῆς ἐπικείμενης ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων.

Ο άδικος πλούτος που πλούτισε τους γιατρούς (από τις χειρόγραφες σημειώσεις του Αγίου Παϊσίου)

Κάποτε σέ μιά γνωστή οικογένεια συνέβαιναν πολλές δοκιμασίες.
Είχε αρχίσει από τόν αρχηγό τής οικογένειας αρρώστια βαριά, ταλαιπωρία, κατάκοιτος ορισμένα χρόνια καί θάνατος. Στή συνέχεια ή γυναίκα του καί τά παιδιά του τό ένα κοντά στό άλλο. Τώρα πρόσφατα πέθανε καί τό τελευταίο πέμπτο παιδί καί άπό πολύ πλούσια οικογένεια κατήντησε ή πιό φτώχειά, γιατί πουλούσαν τά κτήματα όσο-όσο, γιά νά πληρώσουν γιατρούς καί έξοδα διάφορα. Απορούσα, γι’ αύτήν τήν οικογένεια! Πώς νά συμβαίνουν τόσες άρρώστιες καί άτυχήματα σ’ αύτούς,

Αγία Άννα: Το σύγχρονο θαύμα στην Κύπρο

Εγώ η ταπεινή δούλη του Θεού Κατερίνα από την Λεμεσό Κύπρου, θα σας μιλήσω για ένα θαύμα του Θεού στο παιδί μου μέσω της Αγίας Άννας.
Έχω τρία παιδιά δύο κορίτσια και ένα αγόρι τον Ανδρέα. Θα σας μιλήσω για το γιο μου ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή μόνο και μόνο γιατί το θέλησε ο Θεός.
Στα είκοσι του χρόνια που είναι τώρα έχει πάθει τρία ατυχήματα με μηχανάκι. Την πρώτη φορά έσπασε το πόδι με αρκετούς μήνες στο γύψο. Τη δεύτερη φορά ενώ επέστρεφε από ένα εκκλησάκι (Παναγία η Καρμιώτισσα) όπου είχε ανάψει το καντήλι τον έβαλε κάτω από τους τροχούς φορτηγό.

Ο Θεός επιτρέπει να μας πικράνουν και να μας αδικήσουν χωρίς να φταίμε, προκειμένου να ξεχρεώσουμε κάποια "βερεσέδια" από παλιά.

Πολλές φορές επιτρέπει ο Θεός να μας πικράνουν και να μας αδικήσουν χωρίς να φταίμε, προκειμένου να ξεχρεώσουμε κάποια "βερεσέδια" που οφείλαμε από παλιά. Είναι οικονομία Θεού, που βρίσκονται ορισμένοι άνθρωποι και μας πικραίνουν. Άμα ο άνθρωπος σκέφτονταν έτσι, δεν θα ερχόταν ποτέ σε ρήξη με κανέναν.

Κάποτε ένας φωτισμένος Μοναχός έλεγε…

Κάποτε ένας φωτισμένος Μοναχός έλεγε:
Προσέξτε μην γκρινιάζετε. Η γκρίνια κουράζει αυτούς που ζουν κοντά σας και δυσαρεστεί τον Θεό, αχαριστία.
Αρχίζετε την ημέρα σας με προσευχή και με χαμόγελο! Θυμηθείτε ότι αυτό έκαναν οι παλαιότεροι. Στους καθρέπτες και στα προσόψιά τους γράφανε το «Καλημέρα» και το «Δόξα Σοι ο Θεός»!

Συγγενεύουμε καθόλου με τον Χριστό;

«Για να 'χουμε τη χάρη του Θεού –έλεγε ο όσιος Γέροντας Παΐσιος– πρέπει να συγγενέψουμε λίγο με τον Χριστό». Που θα πει: τα γνωρίσματα του Χριστού πρέπει να αγωνιζόμαστε (με τη χάρη πια του αγίου βαπτίσματος με την οποία γίναμε μέλη Του) να γίνουν γνωρίσματα και δικά μας.
Ποιο το κύριο γνώρισμα του Κυρίου;

Γιατί η αδιάλειπτη προσευχή οδηγεί στην ταπείνωση;

Γιατί η αδιάλειπτη προσευχή οδηγεί στην ταπείνωση;
Διότι, αν κοιτάξεις στα βάθη της ψυχής σου, θα δεις ότι κανένα καλό δεν έχεις και ότι τίποτε δεν μπορείς να κατορθώσεις χωρίς τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού.
Και τότε δεν θα κουραστείς να Τον ικετεύεις να σ’ ελεήσει και να σε σώσει. Και ταπεινώνεσαι βαθιά, τρέμοντας μήπως χάσεις τη βοήθεια...

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC