Αρχική > Archives > Ιούνιος 2021

Ιούνιος 2021

Βιβλιοπαρουσίαση

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου του Β με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην βιβλιοπαρουσίαση του πρώτου πονήματος του πανοσολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου (zarko Meandzija) "Το πρόβλημα του άζυμου και ένζυμου άρτου έως την υστεροβυζαντινή περίοδο", την μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία του στη Θεολογική Σχολή στο ΕΚΠΑ.

Προσπάθησε όσο μπορείς νά γίνεις σάν κι Αύτήν...!

Όταν προσεύχεσαι στήν Παναγία μας Τήν όνομάζεις "Άβυσσο Έλέους καί Οίκτιρμών"!
Προσπάθησε όσο μπορείς νά γίνεις σάν κι Αύτήν, νά είσαι έλεήμων κι οίκτίρμων σ' έκείνους πού ζητούν τό έλεος καί τούς οίκτιρμούς σου.
Μήν έκνευρίζεσαι μαζί τους, μήν τούς περιφρονείς.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 6 Ιουνίου 2021 (τοῦ Τυφλοῦ) - Κατά Ἰωάν. θ΄ 1-38

Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, παράγων ὁ ᾿Ιησοῦς εἶδεν ἄνθρωπον τυφλὸν ἐκ γενετῆς. Καὶ ἠρώτησαν αὐτὸν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ λέγοντες· ραββί, τίς ἥμαρτεν, οὗτος ἢ οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἵνα τυφλὸς γεννηθῇ; ἀπεκρίθη ᾿Ιησοῦς· οὔτε οὗτος ἥμαρτεν οὔτε οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἀλλ᾿ ἵνα φανερωθῇ τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ ἐν αὐτῷ. Ἐμὲ δεῖ ἐργάζεσθαι τὰ ἔργα τοῦ πέμψαντός με ἕως ἡμέρα ἐστίν· ἔρχεται νὺξ ὅτε οὐδεὶς δύναται ἐργάζεσθαι.

Στις δύσκολες ώρες της αδικίας

Η αδικία γι’ αυτόν που τον αφορά είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα μαρτύριο. Θέλει να εξηγήσει, να πείσει, να διαμαρτυρηθεί. Αλλά πώς θα το κάνει χωρίς εσωτερική ή και εξωτερική αναστάτωση, όταν, μάλιστα, δεν υπάρχει κατανόηση στον περίγυρο; Σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί ο άνθρωπός να φτάσει σε ακραία συμπεριφορά, είτε προς τους αδικούντας τον είτε προς τον εαυτό του, ενεργώντας ακραία, άτσαλα και σπασμωδικά.

"Κόρη μου, σου εύχομαι να ομολογήσεις το Χριστό μπροστά στον αντίχριστο” Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης, για τα Ορθόδοξα Μοναστήρια

...Να προσευχόμεθα, ο Θεός να ευλογήσει, να φωτίσει, και σε αυτόν τον νέο κόσμο να σπαρθούν μικροεστίες του Θεού, που θα φωτίσουν τον κόσμο και θα κάψουν την αμαρτία. Και να φτιάξουν ατσαλένιο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τον μέλλοντα αντίχριστο, ο οποίος θα κάνει την παρουσία του ίσως και στο εξωτερικό κατά πρώτον, διότι ίσως το έδαφος είναι πιο πρόσφορο κατά αυτόν.

Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής

Για τα κόλλυβα υπερ των ψυχών των κεκοιμημένων και προς τήρηση των μέτρων υγείας και προς αποφυγή συνωστισμών θα τηρηθεί το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 18-6-2021 10:00π.μ., 12:00 μεσημέρι, 05:00μ.μ., 6:00μ.μ, 7:00μ.μ.
Σάββατο 19-6-2021, 9:00π.μ., 11:00π.μ., 12:00π.μ., 6:00μ.μ.


Όλες αυτές τις ώρες δύνασθε να προσέρχεσθε στον Ιερό Ναό μας με τα κόλλυβά σας και τα δώρα σας (ελαιόλαδο, Νάμα, καρβουνάκια, θυμίαμα, πρόσφορα) προκειμένου οι ιερείς να διαβάζουν υπερ αναπαύσεως των κεκοιμημ

Θεία Λειτουργία 19 Ιουνίου 2021

Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία επι τη μνήμη του Αγίου Ιούδα Αποστόλου του Θαδδαίου από τις 7:00μ.μ. έως 9:00μ.μ.
Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασιών.

Εκ του Ιερού Ναού.

H Εκκλησία μας δεν είναι ψέμα...

H Εκκλησία μας δεν είναι ψέμα· η επικοινωνία με το Θεό είναι ζωντανή, ολοζώντανη. Mπορεί να’ναι ψέμα τά άστρα, ο ήλιος, η γη, τά πάντα· ένα δεν είναι ψέμα· ο Kύριός μας.
Nά μιμηθούμε λοιπόν κ’ εμείς τη Xαναναία. Ας γονατίζουμε και ας προσευχώμεθα λέγοντας ακαταπαύστως το «Kύριε, ελέησον».
Tο «Kύριε, ελέησον» το λέγανε οι άγιοι και έκαναν θαύματα.

Υπακοή και πνευματικός αγώνας

Εδώ και αρκετό καιρό ένα πνευματικό μου παιδί, σε κάποιο θέμα μου είχε αντιλογήσει και οπωσδήποτε με είχε λυπήσει. Την επαύριο ήρθε και ζήτησε συγγνώμη με πολλή μετάνοια, με πολύ πόνο, κι εγώ βέβαια ολοψύχως τον συγχώρεσα.
Μου είπε: «Γέροντα έχω να σας πω το εξής: Μετά από τη λύπη που σας προξένησα, πήγα να κοιμηθώ αλλά δεν με είχε πάρει ο ύπνος. Δεν ξέρω πως μου συνέβη και είδα γέροντα ότι βρέθηκα σαν στον Ιερό Γολγοθά και είδα τον Χριστό επάνω στον Σταυρό, Εσταυρωμένο, ζωντανότατο και από τις πληγές Του έτρεχε αίμα.

Προσευχή μέ γόνατα καί αίτημα μετά δακρύων...!

Όπου βλέπετε ότι κάπου κουτσαίνετε, κάπου δέν πάει κάτι καλά, μήν τό άφήνετε, βάλετε φάρμακο νά θεραπευτεί!
Προσευχή μέ γόνατα καί αίτημα μετά δακρύων: "Κύριε πρόφθασον... διόρθωσέ με σέ αύτό... διόρθωσέ με σέ έκείνο...!".
Αύτό θά μᾶς βοηθήσει νά μήν έχουμε βασικά σφάλματα...

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC