Αρχική > Πρόσφατα νέα

Πρόσφατα νέα

Ναυάγιο;;;

Ποιός είπε ότι ένα ναυάγιο δεν μπορεί να έχει και «θετικές» συνέπειες; Ο γνωστός «Τιτανικός» έγινε θρύλος από το παρθενικό του ταξίδι, το οποίο κατέληξε σε ναυάγιο. Και τα ναυάγια της Καλύμνου έγιναν αιτία να έρθει στο φως ένας μοναδικός θησαυρός από αρχαιότητες!

«Αυτοί που σας μακαρίζουν σας πλανούν και δεν σας αφήνουν να βαδίζετε ορθά»

"...Διότι από τους επαίνους γεννάται η φιλαυτία· από τη φιλαυτία η υπερηφάνεια και η οίηση· κι απ’ αυτές η πλήρης από τον Θεό αποξένωση. Καυχήθηκε ο Δαβίδ για τα πλήθη του λαού του, και τον είδε ν’ αφανίζεται από το φοβερό θανατικό. Καυχήθηκε ο Εζεκίας για τα πλούτη του, κι έχασε όλους τους θησαυρούς του.

Η μεγαλύτερη φιλανθρωπία είναι η προσευχή και ας μη το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι

Και ξαφνικά ανοίγει ένα παραθυράκι στο νου. Έρχεται ένα φως. Τότε έχεις μια άλλη αίσθηση. Τότε το κατανοείς καλά. Όχι προς το ετυμολογικό. Μα με μια κατάνυξη και συναίσθηση και θεία θαλπωρή. Και λές: «Τι αλλο να λέω;» Παρά μόνο πάλιν και πολλάκις και συνεχώς: «Κύριε ελέησον!». Δίχως να βαριέσαι. Δίχως να κουράζεσαι. Αυτό τα λέει όλα. Δεν θέλει άλλα και πολλά.

H αδελφή Μακρίνα, ο άγρυπνος οφθαλμός της Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Είκοσι μόλις ημέρες μετά την κοίμηση της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου στην Περιφέρεια Ελευθερουπόλεως Καβάλας, Λυδίας Μοναχής, ανεχώρησε για τη Βασιλεία των ουρανών, η αγαπητή σε όλους Μοναχή Μακρίνα.
Η κατά κόσμον Αφροδίτη, πρωτότοκη θυγατέρα από τρία παιδιά των Αναστασίου και Φωτεινής Παπαδοπούλου, υπήρξε γόνος Ποντιακής καταγωγής με ρίζες από την Τραπεζούντα. Είδε το φως της ημέρας στις 24 Φεβρουαρίου 1961 στο Χορτοκόπι Ελευθερουπόλεως.

Η Αγία Μάρτυς Αγνή (21 Ιανουαρίου)

Η Αγία Μάρτυς Αγνή ήταν κόρη ευγενών από την Ρώμη. Η Αγία συνήθιζε να φέρνει πάρα πολλές ψυχές στην αγία Ορθόδοξη πίστη. Καταγγέλθηκε για αυτό στον άρχοντα και διατάχθηκε να αρνηθεί τον Χριστό. Η αγία Μάρτυς όμως επέμενε στην ομολογία της, έτσι ο σκληρός άρχοντας θέλοντας να σπιλώσει την τιμή της αποφάσισε και την έριξε σε ένα πορνείο. Η αγία Αγνή όμως με την προσευχή της έφερε πραγματικό σεισμό στο πορνείο. Η αγία Αγνή όμως με την προσευχή της έφερε πραγματικό σεισμό στο πορνείο.

Οσία Ξένη η διά Χριστόν σαλή, της Πετρουπόλεως (1730 – 1801)

Οσία Ξένη η διά Χριστόν σαλή
Σε ηλικία είκοσι έξι ετών, η μακαρία Ξένια μετά το ξαφνικό θάνατο του συζύγου της φόρεσε τα ρούχα του και άρχισε να ονομάζει τον εαυτό της Ανδρέα Φεοντόροβιτς. Οι συγγενείς της την θεώρησαν περισσότερο για παράφρονα, όταν αυτή άρχισε να μοιράζει την περιουσία της στους φτωχούς και όταν έδωσε το σπίτι της στην Παρασκευή Ατόνοβα.

Τις ο αρχιτέκτων;;;

«Φοβερό βασανιστήριο των ψυχών, σαράκι που κατατρώγει όχι μόνον τα κόκκαλα, αλλά και τη σκέψη, δήμιος καθημερινός που δεν ξεσχίζει μόνον τα πλευρά, αλλά καταστρέφει και τη δύναμη της ψυχής» με αυτά τα λόγια περιγράφει πολύ εύστοχα ο ιερός Πατέρας της Εκκλησίας Ιωάννης ο Χρυσόστομος το φοβερό πάθος της κατάθλιψης. Γιατί πάθος; Γιατί κάνει την ψυχή να πάσχει, να υποφέρει.

Η Εβραιοπούλα

Στὸ δημοτικὸ σχολεῖο ἀνάμεσα στ’ ἄλλα παιδιὰ πήγαινε καὶ μιὰ μικρὴ Ἑβραιοπούλα. Ἦταν ἕνα μικρὸ ἔξυπνο κοριτσάκι, ποὺ ὅμως εἶχε ἀποκλειστεῖ ἀπὸ ἕνα μάθημα, τὰ Θρησκευτικά. Γιατὶ τὸ σχολεῖο ἦταν χριστιανικὸ κι αὐτὴ δὲν ἦταν Χριστιανή…
Στὰ ἄλλα ὅμως μαθήματα, τὴ Γεωγραφία, τὰ Μαθηματικά...

Ό,τι έχουμε, το έχουμε από τον Θεό...

«Σε όλα να έχουμε το ταπεινό φρόνημα πως ό,τι κάναμε, το κάναμε, διότι μας το έδωσε ο Θεός. Ό,τι έχουμε, το έχουμε από τον Θεό. Σου είπε ο λογισμός ότι με το χέρι σου βοήθησες; Ε, ωραία, το χέρι δεν σου το έδωσε ο Θεός; Με το στόμα είπες καλό λόγο; Έσωσες κάποιον άνθρωπο με την καλή συμβουλή; Μη καυχιέσαι. Και τον λόγο και το στόμα σου τα έδωσε ο Θεός. Με τα πόδια έτρεξες και εξυπηρέτησες; Και τούτο του Θεού είναι. Με την καρδιά σου, με την εσωτερική σου φωνή και τον ενδιάθετο λόγο υμνολόγησες τον Θεό, ή σκέφτηκες αγαθό για τον Θεό και για τον πλησίον;

Η κρίση των γαϊδάρων…Μια διδακτική ιστορία, που όπως θα διαβάσετε δεν αφορά μόνο τους γαιδάρους…

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά. Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC