Αρχική > Πρόσφατα νέα

Πρόσφατα νέα

Θέλεις να σώσεις την ψυχή σου;

Το αποφασιστικό ξεκίνημα
Θέλεις να σώσεις την ψυχή σου και να κερδίσεις την αιώνια ζωή; Αποφάσισε από τώρα ν’ αλλάξεις πορεία. Υπερνίκησε την τεμπελιά σου, κάνε το σημείο του σταυρού και πες με θέρμη και πίστη: Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Η Εξομολόγηση ως συνάντηση με τον Θεό (Άντονυ Μπλουμ)

Η Παραβολή του Ασώτου. Ομιλεί ο Μητροπολίτης Αντώνιος Σουρόζ (Άντονυ Μπλουμ).
Tags:

Ὁδός γιά τήν σωτηρία...!

Νά ἡ πιό σύντομη καί εὔκολη ὁδός γιά τήν σωτηρία:
Νά εἶσαι ὑπάκουος, ἐγκρατής, νά μήν κατακρίνεις, καί νά φυλάγεις τό νοῦ καί τήν καρδιά σου ἀπό τούς κακούς λογισμούς. Νά σκέφτεσαι ὅτι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι εἶναι καλοί καί τούς ἀγαπᾶ ὁ Κύριος!
Γιά τίς ταπεινές αὐτές σκέψεις ἡ χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος θά κατοικήσει στήν καρδιά σου καί ἐσύ θά λές: «Ἐλεήμων ὁ Κύριος!».

Μη φοβάσαι, αδελφέ, ο Θεός είναι πιο κοντά

Στον καιρό του πολέμου έστειλαν κάποιον φοβητσιάρη στρατιώτη για ανίχνευση. Όλοι τον ήξεραν σαν φοβητσιάρη. Και όλοι γέλασαν όταν άκουσαν που τον στέλνει ο διοικητής. Μόνο ένας στρατιώτης δεν γέλασε. Εκείνος πλησίασε τον σύντροφό του για να τον ενθαρρύνει. Αλλά ο φοβητσιάρης στρατιώτης του είπε:

Τελικά θέλουμε κάτι από τον Χριστό ή θέλουμε τον ίδιο τον Χριστό; (Επίσκοπος Anthony Bloom)

Ο Θεός είναι διατεθειμένος να μείνει τελείως έξω από την ζωή μας, είναι έτοιμος να το σηκώσει αυτό σαν ένα σταυρό, αλλά δεν είναι καθόλου διατεθειμένος να γίνει απλώς ένα μέρος της ζωής μας.
Έτσι όταν σκεπτόμαστε την απουσία του Θεού, δεν αξίζει να ερωτήσουμε τον εαυτό μας: ποιος φταίει γι’ αυτό;
Πάντοτε αποδίδουμε την ενοχή στον Θεό, πάντοτε κατηγορούμε Εκείνον, είτε κατ’ ευθείαν, είτε μπροστά στους ανθρώπους, ότι είναι απών, ότι ποτέ δεν είναι παρών όταν Τον χρειαζόμαστε, ποτέ δεν ανταποκρίνεται...

Προσκυνηματική Eκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης ΓραβιάςΟ Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών έχει προγραμματίσει για την Λαμπροπαρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής (21 Απριλίου 2023), προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης Γραβιάς, για τον εορτασμό του πρώτου εκ των δύο πανηγύρεων της Μονής.

Σε ένα πανέμορφο τοπίο που μαγεύει και ξεκουράζει τον επισκέπτη η ιερά μονή Παντανάσσης Γραβιάς, ένα φτωχό και ταπεινό μοναστήρι θα εορτάσει την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια τιμώντας την Παναγία μας.

Πολλοί δεν θέλουν να σωθούν ή θέλουν να σωθούν με τον δικό τους τρόπο...

Κάποτε ο Θεός έστειλε έναν άγγελο σε έναν ασκητή για να του δείξει, ότι πολλοί δεν θέλουν να σωθούν ή θέλουν να σωθούν με τον δικό τους τρόπο... Λέει λοιπόν ο άγγελος στον ασκητή:
- Έλα κοντά μου, για να σου δείξω τα παράξενα του κόσμου.
Τον πήρε μαζί του και εκεί που προχωρούσαν, συναντούνε κάποιον που είχε κόψει ξύλα στο δάσος και προσπαθούσε...

Χριστέ μου, σ' αγαπώ!

Σήμερα (25/03), αξιώθηκα μετά από πολλές ημέρες να συναντήσω τον αγιότατό μου Γέροντα, τον Γέροντα Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος είναι άνθρωπος εγνωσμένης αγιότητος. Γνωρίζουμε ότι είναι άγιος, έχουμε δει θαύματα από την αγία του προσευχή και από την συμπεριφορά του. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν άφησε ποτέ το μυαλό του να ξεφύγει, έχοντας την αίσθηση ότι μπροστά του...

"...Τώρα μένει η δική μας ελευθερία να συναντήσει την αγάπη του Θεού... Μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου κ. Παύλος Ιωάννου"

«…Το να πάω στο απόδειπνο,
το να πάω στην προηγιασμένη,
το να πάω στους Χαιρετισμούς,
το έχει ανάγκη το σπίτι μου,
το έχουν ανάγκη τα παιδιά μου
το έχει ανάγκη η ειρήνη του σπιτιού μου...

Συμβουλές ωφέλιμες αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης

195. Αν σε τριγυρίζουν οι νοητοί εχθροί και πέφτης σε πνευματική θλίψι, επικαλέσου ευθύς την Δέσποινά μας Υπεραγία Θεοτόκο. Είναι η Παντάνασσα, η βασίλισσα που κυριαρχεί πάνω σε όλες τις σκότιες δυνάμεις, όσες μας απειλούν και μπορεί να τις τρέψη σε φυγή. Και αυτό το κάνει από έλεος σ’ εμάς, τα τέκνα της.
196. Όλοι είμαστε ένα και έχουμε ένα Θεό κοινό Πατέρα μας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC