Αρχική > News > «Όποιος με χαιρετάει μια φορά την ημέρα με τους Χαιρετισμούς, θα τον προστατεύω…»

«Όποιος με χαιρετάει μια φορά την ημέρα με τους Χαιρετισμούς, θα τον προστατεύω…»

Δείτε τί είπε η Παναγία μας για αυτούς που θα διαβάζουν κάθε μέρα τους Χαιρετισμούς Της…

Σε Κώδικες του Αγίου Όρους μαρτυρούνται πολυάριθμες εμφανίσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου σε Άγιους Γέροντες, στους οποίους και δήλωσε «όστις Με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς, τους οποίους πολύ αγαπώ, θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω από παν κακόν, θα τον επιβλέπω καθ’ όλην την ζωή του και εν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου».

Μάλιστα ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας ο οποίος σε επιστολή που έστειλε στα πνευματικά του παιδιά τα προτρέπει να διαβάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και όχι μόνο στο Απόδειπνο τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας…

Αυτήν την εντολή την είχε λάβει από τον Άγιο Γέροντά του, τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή που μαζί με τον συνασκητή του τον Γέροντα Αρσένιο τον Σπηλαιώτη διάβαζαν ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ κάθε μέρα τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου!

Αυτήν την ευλογημένη συνήθεια για την οποία μας συμβουλεύει ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας την τηρεί ανελλιπώς ο ίδιος, ακόμη και σήμερα που βρίσκεται στην Αμερική!

Παρότι έχει αποκτήσει την καθαρή, νοερά, καρδιακή προσευχή δεν σταματά να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας καθημερινά και σε κάθε περίσταση!!

Αυτό μας το βεβαιώνει και ο υποτακτικός του, που εκάρη από τον Γέροντα Εφραίμ μοναχός και στον οποίο έδωσε το όνομα του, ο Αμερικανο-Ινδικής καταγωγής μοναχός Εφραίμ, που εδώ και 20 χρόνια διακονεί καθημερινά τον Γέροντα Εφραίμ!!

Στο παρακάτω βίντεο το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα και στον Γέροντα Εφραίμ ο υποτακτικός του διηγείται ένα πολύ χαριτωμένο περιστατικό που συνέβη όταν με το αμάξι της Μονής οδηγούσε τον Γέροντα Εφραίμ μέσα από την έρημο για να πάει να εγκαινιάσει μία νέα Μονή!!

Ο Γέροντας Εφραίμ ξεκίνησε να λέει εκφώνως τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ενώ ο υποτακτικός οδηγούσε! Συγκινημένος ο υποτακτικός άρχισε να προσεύχεται κι αυτός!! Και τότε συνεβη ένα πραγματικό θαύμα!!

Σας αφήνω να το ακούσετε από το στόμα του μοναχού στην διήγηση του που ξεκινά στο 16.20 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί…

https://simeiakairwn.wordpress.com/

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC