Αρχική > News > Ομιλία π. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

Ομιλία π. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2023 είχαμε τη χαρά και την ευλογία να έχουμε κοντά μας τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπαδόπουλο από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο π. Χρυσόστομος ανέπτυξε το θέμα της προετοιμασίας μας για την επικείμενη Σαρακοστή και τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε κοντά στο Θεό.

Ανέφερε στους λόγους του, τις παραδόσεις που κρατούσαν οι Θρακιώτες σχετικά με τη Σαρακοστή, το ήθος των παλαιών Θρακιωτών, το βαθύ θρησκεφτικό συναίσθημα και την πίστη τους.

Χάρη στην ευσέβεια και την αγάπη προς το Θεό που είχαν οι προηγούμενες γενιές, πλούτιζαν από τη Χάρη του Θεού και ζούσαν ένα Πάσχα διαφορετικό. Δε φείδονταν να τηρούν αυστηρή νηστεία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τόνισε μάλιστα ότι, στην αρχή της Τεσσαρακοστής και στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος εκτελούσαν τριήμερη αυστηρή νηστεία, τα λεγόμενα "Τριήμερα". Εξήγησε με απλότητα και σαφήνεια τι συμβολίζουν οι επερχόμενες εβδομάδες πριν την καθαρά Δευτέρα.

Μικροί και μεγάλοι ζούσαν την περίοδο αυτή με προσοχή και προσευχή και συμμετοχή στις Ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

Τέλος, έδωσε την ευχή του σε όλους για καλή κι ευλογημένη περίοδο Τεσσαρακοστής και ευλόγησε με το πετραχήλι του και το φελώνιο του Αγίου Πορφυρίου τους ακροατές διαβάζοντας τους μία ευχή.

Οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες του Γέροντα Χρυσοστόμου θα αναρτηθούν στο κανάλι μας Παναγία Κοσμοσώτειρα Youtube

την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 11:00π.μ.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC