Αρχική > News > Διακονία φυλακών

Διακονία φυλακών

Η ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου, στα πλαίσια έναρξης τις νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, πραγματοποίησε την Πέμπτη 25/9 την 16η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Η ομάδα μας, ενόψει της νέας χρονιάς, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με την Διευθύντρια του καταστήματος κυρία Μαρίνα Μπούκη καθώς επίσης με τις κυρίες Ζώη και Απειρανθίτου από την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών.

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου, προσέφερε στους υπευθύνους των φυλακών ένα σημαντικό αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης. Ήταν η 19η αποστολή ειδών. Μέσα από τις μηνιαίες επισκέψεις μας στις φυλακές, βιώνουμε ότι υπάρχουν βασανισμένες ψυχές που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, κι αυτήν πιστεύουμε πως πρέπει όλοι μας να τη δώσουμε.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.


Την Τετάρτη 23/1/2013, η ενοριακή νεανική εστία του αγίου Ελευθερίου Αχαρνών με επικεφαλή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Κατά την επίσκεψη μας στο σωφρονιστικό κατάστημα, μας υποδέχτηκε η Διευθύντρια του ιδρύματος κα Μπούκη Μαρίνα, όπου είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης, τον τρόπο λειτουργίας, τις ελλείψεις, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό για τις μελλοντικές μας επισκέψεις στις φυλακές.
Ο ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου με την βοήθεια του κόσμου κατάφερε να συγκεντρώσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυριστικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, παπούτσια, παντελόνια, μπουφάν, χαρτιά υγείας, φόρμες, κάλτσες, εσώρουχα, μπλουζάκια κοντομάνικα, βερμούδες, φούτερ κ.α. Στο συνημμένο αρχείο παραθέτουμε Λίστα Αναγκών των κρατουμένων.

Δείτε εδώ τις αποστολές

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Σωφρονιστικού καταστήματος κα Μαρίνα Μπούκη, εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την ενορία του Αγίου Ελευθερίου για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και για την ευαισθησία που επέδειξαν οι ενορίτες μας, στην έκκληση του Ναού για βοήθεια, προσφέροντας ένα μεγάλο αριθμό ειδών για να καλυφθούν σημαντικές ελλείψεις λόγω του υπερπληθυσμού των κρατουμένων. Ο ιερός ναός Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών με τη χειρονομία του αυτή για μία ακόμη φορά φανερώνει την κοινωνική του ευαισθησία, θεωρώντας ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μία δεύτερη ευκαιρία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανήλικους συνανθρώπους μας.

E.N.E Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC