Αρχική > News > Δράσεις από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Δράσεις από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το ΚΕΣΟ (Κέντρο Στήριξης Οικογένειας) της Ι. Αρχιεπισκοπής μας, στα πλαίσια στήριξης ανέργων μελών οικογενειών, έχει δημιουργήσει κύκλους μαθημάτων (π.χ. ρωσικών, κοπτικής-ραπτικής, μανικιούρ-πεντικούρ, αγγλικών κλπ).

Παράλληλα έχει δημιουργήσει και Τμήμα επαγγελματικού προσανατολισμού, σύνταξης βιογραφικού κλπ. Διδάσκουσα στο συγκεκριμένο τμήμα είναι η κα. Ειρήνη Ανδριώτη, παλαιά συνεργάτις του ΚΕΣΟ. Η κα Ανδριώτη και οι συνεργάτες της, τον περασμένο Μάϊο ανέλαβαν το συντονισμό του βιωματικού εργαστηρίου με θέμα "Σχεδιαμός Σταδιοδρομίας", που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Η Ειρήνη Ανδριώτη παρουσίασε την ενότητα "Αυτογνωσία - Αυτοαντίληψη: Επαγγελματικές Δεξιότητες" και συμμετείχαν περισσότεροι από 30 φοιτητές του Πανεπιστημίου - απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι.

Το εργαστήρι υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση" κατηγορία πράξεων "Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίων".

Το Τμήμα αναφέρεται σε ενήλικες, που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και σε νέους και εφήβους που βρίσκονται στο σταυροδρόμι της επαγγελματικής αναζήτησης.

Επίσης για την ίδια κατηγορία νέων αλλά και παιδιών σχεδιάζουμε να υπάρξει από ένα τμήμα εκμάθησης της Αγγλικής, Γαλλικής, Ισπανικής και της Κινεζικής Γλώσσας, αν συγκεντρωθεί ο δυνατός αριθμός ενδιαφερομένων νέων & εφήβων.

Εάν νέοι ή και ενήλικες της ενορίας σας ενδιαφέρονται για τα ανωτέρω τμήματα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΚΕΣΟ: Ακαδημίας 95, 4ος όροφος, 10677 Τηλ: 2103811274, 2103841536 Fax: 2103811959 E-mail: keso@otenet.gr

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Ο σχεδιασμός σταδιοδρομίας είναι μια διαδικασία γεμάτη προκλήσεις. Αρκεί να σκεφτούμε τη σταδιοδρομία ως μια διαδικασία που διαρκεί όλη μας τη ζωή και η οποία απαιτεί μια προσεκτική αξιολόγηση των αξιών, ικανοτήτων και ενδιαφερόντων μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ελπίζουν ότι η εργασία τους θα εξασκεί τις ικανότητές τους, θα εξάπτει τα ενδιαφέροντά τους και θα ταιριάζει στην προσωπικότητά τους. Αυτό όμως δεν είναι παρά μια απλή υπόθεση. Στην πραγματικότητα χρειάζεται ν’ αφιερώσουμε χρόνο για αυτο-αξιολόγηση και με μια συστηματική προσέγγιση, να διαχειρισθούμε σωστά το εύρος των πληροφοριών για ν’ ανακαλύψουμε την κατάλληλη για εμάς πορεία.

Τύποι παρεχόμενων Υπηρεσιών
•Επαγγελματικός Προσανατολισμός
•Στρατηγική Ένταξης στην Εργασία
•Ανάπτυξη / Διαχείριση Σταδιοδρομίας, Αυτογνωσία / Επαγγελματικός Επαναπροσδιορισμός

Σε ποιους απευθύνονται οι υπηρεσίες αυτές
•σε Μαθητές / Φοιτητές
•σε Ενήλικες που αναζητούν την πρώτη τους εργασία
•σε Ενήλικες που επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά
•σε Επιχειρήσεις

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, δεν είναι μια τεχνική διαδικασία, αλλά μια υποστηρικτική συμβουλευτική διαδικασία η οποία βοηθάει το νεαρό άτομο αρχικά να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να μεταβεί, ανάλογα με την επαγγελματική του ωριμότητα, σε ένα νέο πλαίσιο, το πλαίσιο της εργασίας.

Στη διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού ακολουθείται μια συστηματική προσέγγιση που αναλύει όλους τους παράγοντες εκείνους, όπως προσωπικότητα, ικανότητα, ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντα, ώστε τα άτομα να ανακαλύπτουν ή να δημιουργούν νέους και πιο προσωπικούς, ικανοποιητικούς στόχους και να δεσμεύονται απέναντι σε αυτούς. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στα ακόλουθα στάδια:

1ο : Συνάντηση συμβούλου - συμβουλευόμενου για διερεύνηση και πληροφόρηση. Διάρκεια 45'
2ο : Ο συμβουλευόμενος συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο επαγγελματικών ενδιαφερόντων HORIZON και το ερωτηματολόγιο προσωπικότητας PROFILER
3ο : Συνάντηση συμβούλου - συμβουλευόμενου για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, την ιεράρχηση των επιλογών και τη διαμόρφωση πλάνου δράσης. Διάρκεια 1 1/2 ώρα
4ο : Συνάντηση του συμβούλου με τους γονείς του συμβουλευόμενου (με την σύμφωνη γνώμη και του ιδίου) για την παρουσίαση των διαπιστωμένων επαγγελματικών διεξόδων και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας των ερωτηματολογίων και της συμβουλευτικής. Διάρκεια 45'

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στην σελίδα http://www.compass-services.gr

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC