Αρχική > News > Επικίνδυνο για την υγεία το τατουάζ.

Επικίνδυνο για την υγεία το τατουάζ.

Εκτός από την πνευματική υγεία, στην οποία προκαλεί θανάσιμη ζημιά το τατουάζ, και αυτό είναι γνωστό χιλιάδες χρόνια πριν, από τον καιρό της Παλαιάς ∆ιαθήκης (ΛευΪτικό 19:28), το τατουάζ αποδεικνύεται τώρα καταστροφικό και για την σωματική υγεία: Από την ηλεκτρονική έκδοση της Αγγλικής Dailymail: Έχεις τατουάζ; ∆ιατρέχεις τον κίνδυνο θερμοπληξίας! Από την Αλεξάνδρα Τόμπσον, δημοσιογράφο θεμάτων υγείας για την Mailonline. ∆ημοσιεύθηκε στις 11 Απριλίου 2017. Έχεις τατουάζ; ∆ιατρέχεις τον κίνδυνο θερμοπληξίας, διότι το βαμμένο από τατουάζ δέρμα ιδρώνει σημαντικά λιγότερο από το φυσιολογικό.

Το δέρμα με τατουάζ παράγει λιγότερο ιδρώτα, αλλά με περισσότερο νάτριο, από το δέρμα χωρίς τατουάζ. Το μελάνι του τατουάζ τοποθετείται κάτω από το δέρμα στο ίδιο βάθος όπου βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες. Η ανεπάρκεια εφίδρωσης καθιστά το σώμα ανίκανο να ελέγχει την θερμοκρασία του. Ανεβαίνει η θερμοκρασία, ζορίζοντας τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα νεφρά. Τουλάχιστον ένας στους πέντε ενήλικους στο Η.Β. έχει τουλάχιστον ένα τατουάζ, πολλοί εκ των οποίων απαθανατίζουν κάποια σημαντική ανάμνηση ή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο με εφαρμογή μονίμου μελανιού. Όμως αυτό που πιθανόν δεν γνωρίζουν είναι ότι τατουάζ διαμορφώνουν τον τρόπο εφίδρωσης.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι το δέρμα με τατουάζ παράγει λιγότερο ιδρώτα από δέρμα χωρίς τατουάζ, αλλ' αὐτός ο ἱδρώτας περιέχει περισσότερο νάτριο. Η διαδικασία του τατουάζ απαιτεί εγκατάσταση σε βάθος 3-5 χιλ. κάτω το δέρμα - το ίδιο βάθος όπου βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες. Κατά πόσον η μακροχρόνια υγεία επηρεάζεται από αυτό δεν είναι σαφές, αν και η εφίδρωση είναι κρίσιμη για τον έλεγχο της σωματικής θερμοκρασίας, και η υπερθέρμανση του σώματος είναι δυνατόν να προκαλέσει θερμοπληξία.

Επιστήμονες από το Alma College στην πολιτεία Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, συνέλεξαν δείγματα ιδρώτα από 10 άνδρες. Πήραν δείγματα πρώτα από δέρμα καλυμμένο με στρογγυλά τατουάζ που μετρούσαν τουλάχιστον 5,2 εκ. Μετά, πήραν δείγματα από δέρμα με τατουάζ από την αντίθετη πλευρά των σωμάτων των ανδρών. www.imdleo.gr «Dailymail» - 2 - Τα δέρμα με τατουάζ παρήγαγε σημαντικά λιγότερο ιδρώτα απρ δέρμα χωρίς τατουάζ. ∆εν είναι σαφές εάν ή όχι οι ανευρέσεις υποδηλώνουν κάποια επίπτωση για την υγεία. Όμως, ο Maurie Luetkemeier, συγγραφέας της μελέτης, προειδοποιεί ότι η ανεπάρκεια εφίδρωσης μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση σε εκείνους που έχουν τατουάζ. Λέει: «Βλέπεις κάποιον στο στρατό, όπου αφθονούν τα τατουάζ. Εάν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και σε βαριές εργασίες, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα ελέγχου θερμοκρασίας», μας αναφέρει το Time. Η θερμοπληξία συμβαίνει όταν το σώμα δεν μπορεί να δροσιστεί (για να επανέλθει σε φυσιολογική θερμοκρασία) και η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει σε βαθμό που απειλεί τη ζωή.

Μήπως το τατουάζ σου, καταστρέφει την υγεία; Μία μελέτη, επιχορηγούμενη από την Αυστραλιανή κυβέρνηση, βρήκε ότι ένα σε κάθε πέντε μελάνια για τατουάζ περιέχει καρκινογόνα χημικά. Τα χημικά αυτά βρίσκονται στο 83% των μαύρων μελανιών - το κατά πολύ πιο δημοφιλές χρώμα των τατουάζ. Και δεν είναι μόνο ο καρκίνος. Τρία τοις εκατόν των τατουάζ παθαίνουν μόλυνση, που μπορεί να προκαλέσει μόνιμες ουλές. (http://www.dailymail.co.uk/health/article-4401442/Having-tattoo-makes-sweat-less.html)

ΠΗΓΗ: www.imdleo.gr

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC