Αρχική > News > Ετήσιο Προσκύνημα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Ετήσιο Προσκύνημα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Το διάστημα από 14 έως 19 Οκτωβρίου 2019, ο π. Θεμιστοκλής Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Οδού Αχαρνών πραγματοποίησε για φέτος το ετήσιο προσκύνημα του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου ο Μακαριώτατος Παπάς και Πατριάρχης της Μεγάλης Πόλεως Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β' τον υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά στην αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου. Μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλή, τα μέλη της Ενοριακής Νεανικής Εστίας και όλους τους ενορίτες του Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου για τη μεγάλη προσφορά τους στην εξωτερική Ιεραποστολή Μαδαγασκάρης και δη και τις 2 Ιεραποστολικές Μητροπόλεις, δηλαδή Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο και Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο.

Εις εκ φρασιν της μεγάλης του ευγνωμοσύνης επρόσφερε στον π. Θεμιστοκλή μια Εικόνα, πιστό αντίγραφο από τον κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, εικόνα που προσφέρθηκε κατά το τρέχον έτος από τον αγιασμό των Θυρανοιξίων της αποκαταστάσεως και συντηρήσεως του ως άνω Ιερού Ναού.

Το πολύτιμο δώρο παρέλαβε ο π. Θεμιστοκλης από τα χέρια του Πατριάρχου της αγάπης κ. Θεοδώρου το οποίο κατά την Θεία λειτουργία της Κυριακής 20/9/2019 εναποτέθει προς προσκυνησιν όλων των ενοριτών του Αγ. Ελευθερίου. Κατά την παραμονή του στην Αίγυπτο ο π. Θεμιστοκλής επισκέφθηκε όλα τα λοιπά προσκυνήματα όπως:
Τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα, την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τον Φάρο, το Κοπτικό Μοναστήρι στην έρημο της Νιτρίας του Αγίου Παΐσιου, τον Ι. Ναι της Επιτροπείας Καΐρου δηλαδή του Αγίου Νικολάου, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρωτουτα, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Κύρου Πέτρου του Β', το Ναό της φυγής στο κοιμητήριο του Καΐρου, την Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Ραϊθούς, την Ιερά Μονή Προφ. Μωυσέως Φαράν και την Ιερά Μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά. Εκεί είχε την χαρά να συναναστραφεί με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθού κ. Δαμιανό και τους Σιναΐτας Πατέρες.

https://www.facebook.com/100339064680592/posts/138807614167070/

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC