Αρχική > News > Η Βίβλος σχολικό βιβλίο

Η Βίβλος σχολικό βιβλίο

Και αύτό όχι στην Ελλάδα!
Στην Αυστρία τον Νοέμβριο του 2009 έγινε μία πανηγυρική εκδήλωση, για να παρουσιασθεί η «Η Βίβλος για παιδιά» (από τη Βιβλική Εταιρεία), ζωγραφισμένη από τη γνωστή μας Μαρία Καπετανάκου-Ξυνοπούλου σε μετάφραση γερμανική1.
Θα είναι πλέον στο Δημοτικό σχολείο. Και το Υπουργείο Παιδείας Αυστρίας επιτρέπει στα παιδιά να αποκτήσουν τη χριστιανική τους γνώση. Ζουν στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης αλλά δεν θέλουν ν' αρνηθούν βασικό στοιχείο της πολιτισμικής τους ταυτότητας.
Παρόντες ήσαν προσωπικότητες της Πολιτείας, του Πανεπιστημίου της Εκπαιδευτικής κοινότητας. Ομιλητές σημαντικοί, οι μαθητικές χορωδίες με εμφάνιση χριστιανική. Άρτια η οργάνωση της Ημερίδας και ανάλογη η διακόσμηση. Προσκεκλημένη η ζωγράφος Μαρία Καπετανάκου-Ξυνοπούλου, που διακρίνεται για την υψηλή αισθητική της ζωγραφικής της, βασισμένης στην βυζαντινή παράδοση, όπως και για την αγάπη της στα παιδιά.
Επί τέλους, υπάρχουν και κάποιοι που τολμούν να ενδιαφέρονται για την Χριστιανική αγωγή των παιδιών. Και αυτοί δεν είναι οι διοργανωτές της Ημερίδας αλλά και οι συμμετέχοντες.
Στην Ελλάδα διαστρέφουμε την ιστορία μας και με ευκολία και επιπολαιότητα είμαστε πρόθυμοι ν' αρνηθούμε και την πίστη μας, χωρίς απειλή βασανιστηρίων, από μοντερνισμό και υπακοή σε προπαγάνδες.

1 Η Βίβλος για παιδιά με τη ζωγραφική απόδοση της ελληνίδας ζωγράφου κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες (Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Ρωσική, Βουλγαρική, Ισπανική και θα κυκλοφορήσει στην Τουρκική!).

Δίλεπτον
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΤΕΥΧΟΣ 118, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC