Αρχική > News > Η ιστορία του βατράχου

Η ιστορία του βατράχου

Όλο και περισσότερο Έλληνες αναρωτιούνται πώς φθάσαμε ως εδώ. Προβληματίζονται, πώς φθάσαμε στο σημείο, μία και μόνο φράση να αρκεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και για να πραγματοποιήσει τα απραγματοποίητα. Πράγματι, η φράση: «Το ζητά η τρόικα», είναι αρκετή να πείσει τον Ελληνικό λαό να ικανοποιήσει τις οποιεσδήποτε απαιτήσεις της. Χωρίς αντιρρήσεις, χωρίς αντιδράσεις, χωρίς ξεσηκωμούς.
Οδηγηθήκαμε ή μας οδήγησαν, σε μια κρίση «που απόβλεπε: σε ένα παγκόσμιο έλεγχο... Μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα στον τόπο μας δημιουργεί τη Βεβαιότητα, ότι εφαρμόστηκε ένα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, το οποίο μας οδήγησε στη σημερινή αιχμαλωσία της πατρίδος μας σε αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο διακυβέρνησης και με τα εδώ όργανά τους, επιχειρούν να αλλοιώσουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας... Γιατί έπρεπε να φθάσουμε μέχρις εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες τα ίδια. Πώς τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι;
Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές, για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις... Είμαστε μία χώρα που ίσως δεν είναι ελεύθερη πια, μία χώρα που ίσως στην ουσία διοικείται από άλλους, που φαίνεται να εκχώρησε την εθνική της κυριαρχία στα χέρια ξένων, αλλά ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ.
Άραγε θα συνετιστεί ο λαός μας, θα καταλάβει πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η ώρα, γιατί κάποιοι τη χρησιμοποιούν για να αλλοιώσουν την πνευματική ταυτότητα του, να τον καταστήσουν οριστικά ξένο με τις ρίζες και την παράδοση του; Η συζήτηση και μόνο για την αφαίρεση του Σταυρού και από τη σημαία της χώρας είναι ενδεικτική...• (Εισήγηση του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ, Παύλου στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, «ΟΡΘ. ΤΥΠΟΣ, 29/10/2010).
Ένας απολογισμός, ενόψει και της δόσεως του παρόντος έτους, δείχνει τις θλιβερές συνέπειες του «οργανωμένου σχεδίου»; οικονομική κρίση, αλλοίωση του πληθυσμού με τον ανεξέλεγκτο αριθμό των μεταναστών, δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνών (με στόχο την παγκοσμιοποίηση), αφανισμός της Παιδείας. (Η Παιδεία στον τόπο μας έχει πλέον τελειώσει. Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ συστηματικά και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το μαθητή...• ως ανωτέρω), ενταφιασμός της Γλώσσας (η κ. Διαμαντοπούλου ως επίτροπος στην E.E. είχε εισηγηθεί την καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας, ως επίσημη γλώσσα της Ελλάδος, και τώρα αργά αλλά σταθερά το πραγματοποιεί), καταρράκωση των ηθικών αξιών και αποδόμηση της θρησκείας μας. Θα μπορούσα, όλα αυτά να τα τεκμηριώσω με πλήθος γεγονότων, στοιχείων και επιχειρημάτων (δεν το κάνω σεβόμενος την οικονομία του χώρου). Άλλωστε λίγο-πολύ είναι γνωστά σε όλους.
Ίσως όλα αυτά να μας θυμίζουν την ιστορία του χταποδιού με τη χταποδομάνα ή του βατράχου.
Ο βάτραχος λοιπόν, κολυμπούσε ξένοιαστος σ' ένα καζάνι με νερό. Κάποια στιγμή τα ξύλα του καζανιού φλέγονται. Ο βάτραχος με τη σκέψη ότι το νερό θα θερμανθεί, συνέχισε το μπάνιο του με μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Όταν το νερό έγινε χλιαρό, άρχισε να το απολαμβάνει. Το νερό συνέχισε να θερμαίνεται «Ας κολυμπήσω ακόμη λίγο να το απολαύσω, θα προλάβω να βγω», σκέφτηκε, Όταν το νερό άρχισε να ζεσταίνεται επικίνδυνα, ήταν πλέον αργά. Είχε εξουθενωθεί και δεν μπόρεσε να βγει απ' το νερό, και τελικά πέθανε από το βράσιμο. Εάν ο βάτραχος έβλεπε από την αρχή το καυτό νερό, θα απομακρύνονταν ολοταχώς!
Αυτή είναι η ιστορία του βάτραχου. Αν την παραλληλίσουμε με τη σημερινή κρίση, τότε θα μας φύγει κάθε αμφιβολία για το τι συνέβη. Εμείς άραγε, σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε;

Φιλήμων Κ., Λάρισα
Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθερία Λαρίσης"

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC