Αρχική > News > Η Παναγία, Μητέρα μας παντού

Η Παναγία, Μητέρα μας παντού

O ελληνικός λαός τιμά πραγματικά την Παναγία, την Υπεραγία Θεοτόκο, και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, τον Δεκαπενταύγουστο προστρέχει στη Χάρη της. Η ευλάβεια φαίνεται περισσότερο έκδηλη στα μεγάλα προσκυνήματα όπως είναι η Τήνος, η Πάρος, η Σουμελά κ.ά. Και ό λαός που αγαπά την Παναγία και την έχει ως μάνα του, έχει προσδώσει και πολλά ονόματα στη παναγία μορφή της. Είναι η Παναγία η Μεγαλόχαρη, η Οδηγήτρια, η Βρεφοκρατούσα, η Δεομένη, η Πορταΐτισσα, η Φανερωμένη, η Γοργοϋπήκοος κ.ά.

Αλλά και ονομασίες ανάλογα με τις ιστορίες, τα θαύματα και τις τοποθεσίες Ιερών Εικόνων της και Μοναστηριών. Τέτοια ονόματα είναι η Προυσιώτισσα, η Ξενιά, η Χοζοβιότισσα, η Χρυσοπηγή, η Πορτιανή, η Γιάτρισσα κ.ά. Όλες λοιπόν οι γενεές μακαρίζουν την Θεοτόκο, όπως τόσο χαρακτηριστικά είχε προφητευθεί. Η Παναγία συναθροίζει και συναγείρει όλους τους πιστούς και όλοι ατενίζουν το άχραντο Πρόσωπο της και όλοι δέονται και προσεύχονται προς αυτήν ως Μεσίτριαν του κόσμου προς τον Υιόν της και Θεόν Ιησούν Χριστόν.

Ιδιαίτερα τώρα τον μήνα Αύγουστο με την ανάλογη πνευματική προετοιμασία (την νηστεία και τις Παρακλήσεις), οι πιστοί προσεγγίζουν βαθύτερα και ουσιαστικότερα την Παναγία και εορτάζουν στο κέντρο του μηνός την αγία Κοίμηση της. Την εγκωμιάζουμε, την παρακαλούμε και την μεγαλύνουμε. παρουσιάζοντας μερικές θαυμάσιες εικόνες της που μιλούν στον καθένα μας από μόνες τους. Μιλούν και καθοδηγούν στην ενάρετη βιοτή.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΛΜΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2ΟΟ7

Περισσότερες Εικόνες της Παναγίας

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC