Αρχική > News > Η χαρά δεν είναι η απουσία πόνου αλλά η αίσθηση της παρουσίας του Χριστού

Η χαρά δεν είναι η απουσία πόνου αλλά η αίσθηση της παρουσίας του Χριστού

Η χαρά δεν είναι η απουσία πόνου αλλά η αίσθηση της παρουσίας του Χριστού. Εαν είσαι γεμάτος Θεό, είσαι γεμάτος χαρά. Και μόνο να πεις "Κύριε!" με όλη τη δύναμη της ύπαρξής σου, είσαι γεμάτος χαρά,επειδή η λέξη "Κύριε" είναι πρόξενος χαράς.

Μόνο που πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τι είναι χαρά. Η χαρά δεν σχετίζεται απαραίτητα με ότι κάνουμε, με ότι έχουμε ή με ότι μας συμβαίνει. Χαρά σημαίνει να υπάρχεις και υπάρχω σημαίνει να είμαι σε κοινωνία με Εκείνον που είναι ο Ων.

Η χαρά να είσαι με τον Χριστό είναι σαν την χαρά του ερωτευμένου. Όταν είσαι ερωτευμένος είσαι χαρούμενος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχεις θλίψεις. Εαν είσαι ερωτευμένος και πάρεις ένα τεσσάρι στις εξετάσεις, δεν είσαι χαρούμενος επειδή πήρες τέσσερα, είσαι όμως χαρούμενος επειδή είσαι ερωτευμένος. Μπορεί να μας συμβαίνουν διάφορα και ταυτόχρονα να είμαστε χαρούμενοι. Αυτό μας φέρνει ο Θεός: μία χαρά που κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Τότε θα καταλάβουμε τα λόγια του Χριστού: «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε˙ αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον»

Μοναχή Σιλουανή Βλαντ

https://proskynitis.blogspot.com/

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC