Αρχική > News > Καλοκαιρινές διακοπές!

Καλοκαιρινές διακοπές!

Θεέ μου, πώς τις ονειρευόμουνα όλο το χειμώνα! Όταν απ' τη πολλή κούραση χτυπούσαν τα μηλίγκια μου, όταν έφταναν στα όρια αντοχής, έκλεινα τα μάτια μου κι άνοιγα την ψυχή μου να μπει το καλοκαίρι με την ξεκούρασή του. Θά 'πρεπε να κάνω μοναχικούς περιπάτους για να μαζέψω όπως στο πάζλ τα κομμάτια τού διαλυμένου εσωτερικά εαυτού μου μακριά από τα παιδιά. Να βρω, που λένε και οι κουλτουριάρηδες, την χαμένη μου ταυτότητα.
Θα διάβαζα βιβλία που στο χειμωνιάτικο φόρτο δεν κατάφερα να διαβάσω.
Θα άκουγα τούς δίσκους που ΕΓΩ ήθελα, όχι εκείνους που μου επιβάλλουν τα παιδιά μου με τρόπο μάλιστα τόσο έντονο μια και η τρελή μουσική τρυπά και τοίχους και τον εγκέφαλο μου. Θα... θα... θα...
Διάβασα τις χειμωνιάτικες απεργίες και αναγάλλιασα. Στην ανάγκη θα απεργήσω κι εγώ. Απεργία Γονέων!!! Να επί τέλους μια πρωτότυπη, ενδιαφέρουσα, εκπληκτική απεργία: "Κουζίνα απεργεί, πλυντήριο απεργεί...".
Άν έχετε κι εσείς -και θα έχετε- παρόμοια όνειρα αγοράστε ένα ντοσιέ και βάλτε τα μέσα. Γράφτε απ' έξω "όνειρα απραγματοποίητα" και ξεχάστε και το ντοσιέ και τα όνειρα. Ανασκουμπωθείτε και με θάρρος κάνετε τα απαραίτητα τού καλοκαιριού. Και τα απαραίτητα δεν είναι η καθαριότητα. Είναι η κουβέντα που δεν έγινε το χειμώνα και που εξηγεί τη θέση μας, τις απόψεις μας και μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε τις θέσεις και τις απόψεις των άλλων μελών της οικογένειας. Απαραίτητο να δουλέψουμε παρέα γιατί αν όπως λέει το τραγούδι "οι φίλοι γνωρίζονται μες στη δουλειά" και η οικογένεια ενώνεται μες στη δουλειά και με τη δουλειά.
Απαραίτητο είναι το χαμόγελο που το χειμώνα έχει παγώσει στα κουρασμένα μας πρόσωπα. Απαραίτητο είναι το κέφι, τό χιούμορ που με αυτά θα μπορέσουμε να πασπαλίσουμε την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της.
Και η γεύση έτσι τού καλοκαιριού, θα μάς συνοδέψει στο χειμώνα που θάρθει.
Καλή ξεκούραση, λοιπόν, στήν ...κούραση μας.

Γ. Γρηγοριάδου–Σουρέλη, «Κουβεντούλες με τη Γαλάτεια», εκδ. Ακρίτας

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC