Αρχική > News > Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Θα προσβάλουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας την ανέγερση του Τζαμιού στην Αθήνα»

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Θα προσβάλουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας την ανέγερση του Τζαμιού στην Αθήνα»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
Στο πρόσωπο αλλά και στο φρικτό δια σουβλισμού μαρτύριο του Αγίου Νεομάρτυρος Σεραφείμ, αναφέρθηκε με έμφαση ο εορτάζων Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στην ευχαριστιακή του προσλαλιά.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, υπογράμμισε πως ο Άγιος Σεραφείμ, Επίσκοπος Φαναρίου, παρέδωσε την ψυχή του στο Θεό με το φρικτό μαρτύριο του ανασκολοπισμού, αναφέροντας παράλληλα πως ο ίδιος ο Άγιος, είναι μέντοράς του και πρότυπο ζωής για τον ίδιο.

Εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην ανέγερση τεμένους στην Αθήνα και παραλληλίζοντας την εποχή του Αγίου με την σημερινή εποχή τόνισε πως οι άνθρωποι οι οποίοι σούβλισαν τον Άγιο και τον οδήγησαν στο φρικτό μαρτύριο, είναι οι ίδιοι άνθρωποι με αυτούς που μετέτρεψαν τον Ιερό χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν η 1η και η 9η Οικουμενικές Σύνοδοι, το Ναό της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια, από μουσειακό χώρο, σε Τζαμί συμπληρώνοντας παράλληλα πως είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν Τζαμί και στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί διότι δεν είναι θρησκεία, αλλά είναι ανθρώπινο δημιούργημα.

Τέλος, ανακοίνωσε πως εντός ολίγων ημερών θα ηγηθεί ομάδας η οποία θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προσβληθεί και δια της νομικής οδού, η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για ανέγερση τζαμιού στη χώρα μας.

http://synodoiporia.blogspot.com

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC