Αρχική > News > Πηγή θαυμάτων η Εκκλησία

Πηγή θαυμάτων η Εκκλησία

Ο Γέρο-Παΐσιος έριξε μια ματιά έξω από το φτωχικό καλύβι του, όπου στο μεταξύ η ραγδαία βροχή είχε μετατραπεί σε κατακλυσμό, επιχορηγούμενο από ακραία φαινόμενα κεραυνών, βροντών, αστραπών, αλλά και ισχυρότατων άνεμων, εικόνα που σε έκανε να φοβάσαι, αλλά και να στοχάζεσαι, δηλαδή να προσεύχεσαι, ο Θεός να σε ελεήσει.

Παρ' όλα αυτά, ένιωθα παραπάνω από ασφαλής. Με λίγα λόγια, μπορεί το κελί να κινδύνευε να γκρεμισθεί από τον αέρα, αλλά όντας κοντά σ' έναν άνθρωπο μεγάλης θελήσεως, σπάνιας αρετής, ένιωθες και εσύ οχυρωμένος, ισορροπημένος, αφάνταστα δυνατός.
Για πέντε περίπου λεπτά κυριαρχούσε στο κελί απόλυτη ησυχία, καθώς ο Γέροντας, που ήταν και Aρχοντάρης σε τούτο τον χώρο, κοίταζε τη βροχή χωρίς να μιλάει.
Από την άλλη, το κομποσχοίνι του βρισκόταν σε αδιάκοπη κίνηση κι ο ίδιος έδειχνε απορροφημένος σε προσευχή, η μόνη παρηγοριά και αρματωσιά του σε μια τέτοια ερημιά και με μία τόσο σκληρή επίθεση των στοιχείων της φύσης.

Εν συνεχεία, γυρίζοντας προς το μέρος μου, είπε: «Παρά τα φαινόμενα και την αναξιότητα των μοναχών και κληρικών, η Εκκλησία είναι ακένωτη πηγή Θαυμάτων. Παίρνει νερό και το κάνει Άγιασμα: παίρνει ψωμί και κρασί και το κάνει Θεία Ευχαριστία, παίρνει τον άνθρωπο χώμα και τον κάνει Θεό! Αυτά τα θαύματα πολλοί δεν τα βλέπουν. Γιατί, αν τα έβλεπαν, δεν θα περιφρονούσαν ή μισούσαν την Εκκλησία του Χριστού, αλλά θα την αγαπούσαν, θα την τιμούσαν και δεν θα μιλούσαν γι' αυτή με περιφρόνηση, όπως μιλούν».
Ερώτηση Είναι αλήθεια, ότι συχνά οι άνθρωποι της Εκκλησίας παθαίνουν εθισμό με όλα αυτά τα θαυματουργικά φαινόμενα;
Απάντηση Μπορεί να είναι και έτσι. Γι' αυτό, ας προσπαθούμε να βλέπουμε το θαύμα και να αντλούμε από αυτό δύναμη για τη ζωή μας, χωρίς να προσέχουμε την συμπεριφορά ανθρώπων που συνεργούν, ώστε να γίνει το θαύμα.

«Όποιος σκύβει ταπεινά και δέχεται τα χτυπήματα από τους άλλους, διώχνει τα δικά του εξογκώματα, ομορφαίνει πνευματικά σαν Άγγελος και έτσι χωράει από την στενή πύλη του Παραδείσου... Στον ουρανό δεν ανεβαίνει κανείς με το κοσμικό ανέβασμα αλλά με το πνευματικό κατέβασμα. Όποιος βαδίζει χαμηλά, βαδίζει πάντα με σιγουριά και ποτέ δεν πέφτει...».

"Τέσσερις ώρες με τον Π. Παίσιο", εκδ. Επέκταση

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC