Αρχική > News > Πού να βρω ένα Φιλαράκι…

Πού να βρω ένα Φιλαράκι…

Μάσκες παντού, ανασφάλεια, στρες, φόβος για τη ζωή. Κλειστά καταστήματα, κλείσιμο στο σπίτι, απομόνωση και διαδικτυακό μάθημα. Πάψαν τα γέλια. Τα παιχνίδια. Σίγησαν οι φωνές των παιδιών. Σταμάτησαν τα αστεία, οι φωνές και τα πειράγματα. Και οι μικροί μαθητές αποζητούν ένα φιλαράκι να τους πει πως τους «αγαπά στ’ αλήθεια». Αποζητούν το παιχνίδι και τη χαρά. Γιατί ο άνθρωπος είναι από τη φύση του «ζώον κοινωνικόν», σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά….

Μας καταθλίβουν οι άδειες παιδικές χαρές, η απουσία παιδικών φωνών τα απογεύματα… Η γενιά του φόβου, της ανασφάλειας και της απομόνωσης μεγαλώνει τώρα.

Κι όμως! Υπάρχει λύση! Γιατί υπάρχει Αυτός που μας αγαπά στον κόσμο όσο κανένας!Ναι! Υπάρχει Αυτός που είναι Αδελφός και Φίλος και Γονιός και δε χωρά γι’ αυτό καμία αμφιβολία!

Τι κι αν οι Ναοί Του μένουν κλειστοί; Τι κι αν στερούμαστε το Άγιο Σώμα και το Τίμιο Αίμα Του διά τον φόβον της πανδημίας; Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να Τον ξεριζώσει από τις ανθρώπινες καρδιές. Να Του απαγορεύσει να αγαπά και να ασχολείται με τον «πεπτωκότα άνθρωπον», έστω και παιδαγωγικά στην παρούσα φάση.

Ναι! Είναι πολύ λυπηρό να μένουν οι Ναοί κλειστοί! Και είναι τουλάχιστον τραγικό να απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία στον 21ο αιώνα γιατί τάχα μεταδίδει την ασθένεια. Ο Χριστός, η όντως Ζωή, έχει επί αιώνες αποδείξει τη ζωοποιό και όχι φθοροποιό δύναμή Του. Όμως, όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος: «Τί είναι ικανό να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού;» Τίποτε και κανείς!

Αυτή την Αγάπη ας κάνουμε δώρο στα παιδιά μας τα φετινά Χριστούγεννα. Ας τους διδάξουμε την προσευχή- τη συνομιλία με Εκείνον που τα αγαπά απείρως περισσότερο από εμάς και που μπορεί να είναι δίπλα τους σε κάθε ανάγκη. Σε κάθε κίνδυνο. Σε κάθε δυσκολία. Ας τους δείξουμε τον τρόπο να συνδεθούν με τη Θεία Αγάπη, ώστε να φύγει μακριά η μοναξιά, η ανασφάλεια, ο φόβος της ζωής.

Ας τους δώσουμε Χριστόν Γεννηθέντα. Χριστόν Εσταυρωμένον. Χριστόν Αναστημένο. Είναι ο καλύτερος και ο μονιμότερος Φίλος. Και τα παιδιά μας Τον έχουνε τόση ανάγκη!

Μούρτη Χριστίνα

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC