Αρχική > News > Π. Ευάγγελος Παπανικολάου, το βιβλίο του " Ἰδοὺ, ἀναβαίνομεν εἰς τήν Ἀνάστασιν"

Π. Ευάγγελος Παπανικολάου, το βιβλίο του " Ἰδοὺ, ἀναβαίνομεν εἰς τήν Ἀνάστασιν"

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:30, στα πλαίσια της Συνάξεως Νέων θα ομιλήσει ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου με θέμα: "Πεντηκοστήν εορτάζομεν και πνεύματος επιδημίαν...φωτόμορφα τέκνα της Εκκλησίας".

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος, κάτωθι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Στο χώρο αυτό αλλά και στην έκθεση βιβλίου του Ναού μας θα διατίθεται το βιβλίο του Πατρός Ευάγγελου Παπανικολάου με τίτλο "Ἰδοὺ, ἀναβαίνομεν εἰς τήν Ἀνάστασιν".

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου είναι ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που διακονεί την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής. Όμως οι περιστάσεις το έφεραν να μείνει κοντά μας και να μας εμψυχώνει με τις ομιλίες του, ενσαρκώνοντας στη σύγχρονη εποχή τη φράση του αποστόλου Παύλου: "Θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμω και αγγέλοις και ανθρώποις" (Α' Κορ. 4, 9). Πράγματι ο πατήρ Ευάγγελος δεν διστάζει να κηρύξει, να φωνάξει, να αυτοσαρκαστεί, με στόχο να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και προς τα πού πορευόμαστε. Και πάνω από όλα να μας θυμίσει την άπειρη αγάπη του Κυρίου μας.

Δεν είναι δικές του επινοήσεις τα όσα λέγει, μελετάει πολύ και επίπονα, έχει ακούσει φωτισμένους αγίους, αλλά και ιερείς με φώτιση Θεού, που δεν έχουν ακόμη αγιοκαταχθεί. Και όλη αυτή την κοπιώδη μελέτη των Γραφών και της Παράδοσής μας τη μεταφέρει και μας τη δίνει όπως ένας γονιός ταΐζει το παιδί του με το κουταλάκι, λέγοντας του ιστορίες και κάποτε μάλιστα κάνοντάς το και να γελάει.

Σε αυτό το βιβλίο ο πατήρ Ευάγγελος μας προσκαλεί να ζήσουμε μαζί με τους Αποστόλους τα Πάθη του Κυρίου και μέσα από αυτά να ξαναβρούμε το δικό μας, αναστημένο Πρόσωπο.

Είθε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις ομιλίες του π. Ευάγγελου Παπανικολάου που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του έτους 2020 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στη Ραφήνα.
Ο π. Ευάγγελος με το μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο που τον χαρακτηρίζει περιγράφει την πορεία του Κυρίου προς το Πάθος και την Ανάσταση, μέσα από τις πηγές της Ορθοδόξου Παραδόσεώς μας, επισημαίνοντας ότι όλα όσα λέει είναι απόσταγμα της βαθιάς μελέτης των πατερικών συγγραμμάτων, παραπέμποντας τον ακροατή στα συγκεκριμένα βιβλία. Έτσι, απλά παρακινεί όλους όσους τον ακούνε να ξυπνήσουν από το λήθαργο της ακηδίας και να μελετήσουν ιδίοις όμασι τις βάσεις της ορθοδόξου πίστεως. Αναφέρεται σε λεπτομέρειες, που λίγοι ίσως έχουν προσέξει, κεντρίζουν όμως το ενδιαφέρον του ακροατή και φυτεύουν την "καλή ανησυχία" στην ψυχή του.
Ενίοτε, με τα καυστικά σχόλιά του προβληματίζει και θέτει σύγχρονα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, στα οποία καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι κάνοντας ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC