Αρχική > News > Τα δύο άλογα

Τα δύο άλογα

Εάν σταθείς κοντά και αφουγκραστείς, θ' ακούσεις τον ήχο ενός κουδουνιού. Κοιτώντας γύρω για την πηγή του ήχου θα δεις ότι προέρχεται από το μικρότερο άλογο στο χωράφι. Προσκολλημένο στο καπίστρι του αλόγου είναι ένα κουδουνάκι. Επιτρέπει στον τυφλό φίλο να ξέρει πού είναι το άλλο άλογο, έτσι ώστε να μπορεί ν' ακολουθεί.
Καθώς στέκεσαι και παρατηρείς τα άλογα, αυτούς τους δύο φίλους, θα δεις ότι το άλογο με το κουδούνι πάντα ελέγχει το τυφλό άλογο και ότι το τυφλό άλογο πάντα ακούει το κουδουνάκι και μετά προχωρά αργά προς το μέρος του άλλου αλόγου εμπιστευόμενο ότι δεν θα ξεστρατίσει.
Όταν το άλογο με το κουδούνι επιστρέφει στο σκέπαστρο της σιταποθήκης κάθε βράδυ, σταματά περιστασιακά και κοιτά πίσω, για να βεβαιωθεί ότι ο τυφλό φίλος δεν είναι πολύ μακριά πίσω για ν' ακούσει το κουδούνι.
Όπως οι ιδιοκτήτες αυτών των δύο αλόγων, έτσι ο Θεός δεν μας απορρίπτει αφού δεν είμαστε τέλειοι ή επειδή παρουσιάζουμε προβλήματα. Μας παρακολουθεί από πάνω και μάλιστα φέρνει άλλους στις ζωές μας για να μας βοηθήσουν όταν είμαστε σε ανάγκη.
Μερικές φορές είμαστε το τυφλό άλογο οδηγούμενοι από το κουδουνάκι αυτών που ο Θεός τοποθετεί στις ζωές μας. Άλλες φορές είμαστε το άλογο οδηγός, βοηθώντας άλλους να βρουν τον δρόμο τους..
Οι καλοί φίλοι είναι σαν αυτό... Μπορεί να μην τους βλέπεις πάντοτε, αλλά ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί. Παρακαλώ άκου προσεκτικά για το δικό μου κουδούνι και θα ακούσω προσεκτικά για το δικό σου.
Και θυμήσου... Να είσαι πιο καλός (με τους άλλους) από ότι είναι απαραίτητο. Καθένας που γνωρίζεις αγωνίζεται σε κάποιο είδος μάχης. Ζήσε απλά, Αγάπησε γενναιόδωρα, Νιώσε βαθιά, Μίλα καλοσυνάτα... Και άσε τα υπόλοιπα στο Θεό!
(άγνωστος συγγραφέας)

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC