Αρχική > News > Τώρα τα πάντα εξαρτώνται από Σένα...

Τώρα τα πάντα εξαρτώνται από Σένα...

Τις τελευταίες ημέρες κάποια λόγια κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Τα λόγια που απηύθυνε στο Χριστό ο χρυσός ολυμπιονίκης μας, Στέφανος Ντούσκος.

Τα είχε δώσει όλα στην κωπηλασία. Στα τελευταία 500m δεν του είχαν μείνει πλέον δυνάμεις. Σχεδόν. Του είχε μείνει η σπουδαιότερη, η μεγαλύτερη δύναμη. Εκείνη της ψυχής, που ξεπερνώντας τα ανθρώπινα, γίνεται προσευχή.

«Θεέ μου», σκέφτηκε ο Στέφανος, «οι δυνάμεις μου τελείωσαν. Το αφήνω πάνω σου».

Καθημερινά ασκούμαστε στο αγώνισμα του Ντούσκου. Εξηγούμαι αμέσως: Χωρίς βάρκα, χωρίς καν κουπί εξασκούμαστε καθημερινά στο αγώνισμα της κωπηλασίας. Γνωστή η λαϊκή ρήση: «είν` η ζωή μια θάλασσα και εμείς καπεταναίοι» ή η φράση: «τραβάω κουπί», καθώς και άλλες παρόμοιες. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε τη βάρκα μας στην επιφάνεια, να μην καταποντιστούμε στην άβυσσο της απελπισίας και της απογνώσεως. Στης απιστίας την άβυσσο.

Ο Χριστός, αθέατος συμπαραστάτης και βοηθός, μας οπλίζει με δυνάμεις. Και ζητά να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις, όλα τα ανθρώπινα μέσα στον αγώνα μας να ικανοποιήσουμε τη δίψα μας, τη λαχτάρα μας για ζωή. Αλλά, εκτός από τις ανθρώπινες δυνάμεις, μας έχει δοθεί και η χάρη να υπερβαίνουμε τα ανθρώπινα με την προσευχή της καρδιάς μας.

Όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, όταν τα ανθρώπινα μέσα δεν επαρκούν, ας προσεύχεται η ψυχή μας σαν τον Ντούσκο: «Θεέ μου, οι δυνάμεις μου τελείωσαν. Το αφήνω επάνω Σου τώρα».

Όταν οι δυσκολίες υψώνονται γύρω μας σαν βουνά, ας υψώνουμε και εμείς τα χέρια με πίστη στον ουρανό. Θα διαπιστώσουμε έκπληκτοι πως έτσι θα φύγουν τα βουνά από το δρόμο μας!

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC