Αρχική > News > Όταν η αγάπη των πολλών δεν έχει ακόμα ψυγεί...

Όταν η αγάπη των πολλών δεν έχει ακόμα ψυγεί...

Τον Ιανουάριο του 2008 ο Τζόνι Μπέντζαμιν ήταν μόλις 26 ετών, όταν διαγνώστηκε με σχιζοσυναισθηματική διαταραχή. Είχε μόλις βγει από νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου είχε νοσηλευτεί για ένα μήνα μετά τη διάγνωση του, και το μέλλον του διαγραφόταν ζοφερό. Αποφά­σισε να βάλει τέλος στη ζωή του και ετοιμαζό­ταν να πηδήσει από τη γέφυρα Γουότερλου του Λονδίνου. Εκείνη την ώρα τον πλησίασε δια­κριτικά ένας άλλος νέος, που έτυχε να περνά από τη γέφυρα.

«Ήταν μία πολύ κρύα ημέρα, μία ημέρα με πολύ δυνατό αέρα, και ο Τζόνι φορούσε ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και καθόταν στην άκρη της γέφυρας και ήταν φανερό γιατί βρι­σκόταν εκεί», θυμάται ο διασώστης του. «Πήγα από πίσω του, τον πλησίασα προσε­κτικά και του είπα: "Γεια σου φίλε, μπο­ρείς να μου πεις γιατί κάθεσαι στη γέφυρα;". Εκείνος μου απάντησε ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του εκείνη την ημέρα. Άνοιξα συζήτηση μαζί του, προσπαθώντας να τον ηρεμήσω λέγοντάς του "μπορείς να το ξεπεράσεις, μπορείς να γίνεις καλύτερα". Μετά τον πήρα να πιούμε καφέ».

Αργότερα ήρθε ή αστυνομία να βοηθήσει τον Μπέντζαμιν, και ο διασώστης αναχώρησε διακριτικά, όπως είχε έρθει. Πέρασαν χρόνια από τότε, και ο Μπέντζαμιν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει την ασθένεια του και να ενταχθεί στην κοινωνία. Γεμάτος ευγνωμοσύνη αναζήτησε μέσω του διαδικτύου το σωτήρα του, χωρίς καν να γνωρίζει το όνομα του. Τελικά τον βρήκε. Ήταν ο 31 ετών Ν. Λέιμπουρν, και τώρα ετοιμάζονται να γυρίσουν σχετικό ντοκιμαντέρ για να βοηθηθούν κι άλλοι άνθρωποι.

Η Δράση μας, Τεύχος 520, ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC