Αρχική > News > Ότι δώσετε στα παιδιά, αυτό κάποτε θα απολαύσετε!

Ότι δώσετε στα παιδιά, αυτό κάποτε θα απολαύσετε!

Αγαπητοί μου αδελφοί, Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα το οποίο, αν και πονάει, είναι ουσιώδες για την πνευματική μας ζωή και πορεία και αυτό δεν είναι άλλο από τις σχέσεις που είχαμε και έχουμε με τους γονείς μας. Είναι αλήθεια, σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες, παλαιούς και σύγχρονους, ότι οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διάπλαση και διαμόρφωση του χαρακτήρος και της ψυχικής καταστάσεως του παιδιού. Ήδη από την κοιλιά της μητέρας του το παιδί καταλαβαίνει τα πάντα, την αγάπη, την στοργή, την απόρριψη, την λύπη, τον πόνο. Όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα την ψυχή του παιδιού. Το παιδάκι καθώς μεγαλώνει έχει ανάγκη από την οικογενειακή θαλπωρή, από μητέρα και πατέρα αγαπημένους, μονιασμένους, ενωμένους.

Αν δει τους γονείς του να μαλώνουν, να τσακώνονται, να αλληλοβρίζονται και το ακόμη χειρότερο να χωρίζουν, τότε μέσα του πονάει αφάνταστα, ανοίγονται μεγάλες πληγές στην ψυχή του που δύσκολα κλείνουν. Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από ασθένεια, δυστύχημα ή οτιδήποτε άλλο, είναι πιο εύκολο να συνέλθει ψυχολογικά απ’ ότι ένα παιδί χωρισμένων γονιών.

Καταλαβαίνουμε τι ευθύνη έχουν οι σημερινές οικογένειες και οι γονείς. Καθώς μεγαλώνει το παιδί έχει ανάγκη από το μητρικό και το ανδρικό πρότυπο. Αν λάβει λάθος αρχές, εκτός της διδασκαλίας του Χριστού, δύσκολα επιστρέφει στην αλήθεια του Χριστού και αν τα καταφέρει, ηρωικώ τω τρόπω και το κάνει, αισθάνεται μέσα του έναν πόνο, ένα παράπονο για αυτά που στερήθηκε. Καλοί μου φίλοι, οι περισσότεροι πιθανόν από εμάς, έχουμε περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και έχουμε πόνο μέσα μας. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαχτούμε από όλα αυτά που μας πονούν είναι να συγχωρήσουμε καρδιακά και αληθινά τους γονείς μας, ότι και εάν μας έχουν κάνει. Είναι τρομερά δύσκολο, μα πρέπει να το κάνουμε για να λυτρωθούμε μέσα μας. Ας ξεκινήσουμε κάνοντάς τους πολλή προσευχή, όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν με τον φωτισμό του Θεού. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, με την χάρη της Παναγιάς μας, τότε να είμαστε σίγουροι ότι μέσα μας θα αισθανθούμε μια γαλήνη, ανακούφιση και χαρά. Καλή δύναμη αδέρφια μου, και όσοι είστε γονείς και διαβάζετε αυτές τις γραμμές προσέξτε τι θα δώσετε στα παιδιά σας, διότι ό,τι τους δώσετε αυτό κάποτε θα απολαύσετε..! Με πολλή αγάπη, ένας ανάξιος δούλος του Θεού.

Πηγή: http://orthodoxopaidi.blogspot.com/2017/04/blog-post.html

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC