Αρχική > News > 17η Αποστολή στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας

17η Αποστολή στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης, πραγματοποίησε την Τρίτη 24-6-2014 την 14η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας.

Η Ενορία μας, δύο χρόνια πριν, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Νεανικής Εστίας Πρωτοπρεσβύτερου π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου ξεκίνησε την πρώτη επαφή με τις Φυλακές. Σήμερα αισίως αριθμεί τα 35 μέλη. Έχοντας βάλει σε εφαρμογή ένα κυκλικό πιλοτικό πρόγραμμα, επισκεπτόμαστε ανελλιπώς μία φορά το μήνα ανά 5 άτομα τις Φυλακές.

Η χθεσινή συνάντηση της ομάδος μας με τον κρατούμενο Γιάννη Ε. εξελίχθηκε σε μια εγκάρδια και ζεστή συζήτηση μαζί του, η οποία κράτησε μιάμιση ώρα, ακούγοντας με προσοχή τους προβληματισμούς του, τις επιθυμίες του, τα όνειρά του. Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν μας ανακοίνωσε ότι σε τέσσερις μήνες αποφυλακίζεται. Είδαμε στο πρόσωπό του όρεξη για ζωή, δημιουργία, προσπάθεια επανένταξης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Αφού τον αγκαλιάσαμε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον επόμενο μήνα προσμένοντας να ζήσουμε νέες χαρμόσυνες και ευχάριστες στιγμές. Οι ενορίτες του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών ανταποκρίθηκαν και αυτή την φορά στον μέγιστο βαθμό, προσφέροντας ένα σημαντικό αριθμό πραγμάτων τα οποία καταμετρήσαμε, συσκευάσαμε και προσκομίσαμε στις Φυλακές. Με αυτή τη ζεστή τους χειρονομία δείχνουν ότι θέλουν να πρωτοστατούν καθημερινά σε έργα Αγάπης και θυσίας για τον συνάνθρωπο.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλα τα μέλη της ομάδας που δραστηριοποιούνται στις φυλακές για την Αγάπη, την Καρτερία, την Ανταπόκριση και το Ενδιαφέρον τους στις κλίσεις της Ενορίας μας, όποτε αυτό ζητηθεί.

Στόχος και δέσμευση της ομάδας μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με περίσσιο ζήλο, όρεξη και υπομονή, προσφέροντας στους ανήλικους συνανθρώπους μας κάθε δυνατή πνευματική και υλική υποστήριξη. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν οι ανήλικοι φυλακισμένοι στο παρακάτω αρχείο

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC