Αρχική > News > 17η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνα & 19η Αποστολή Ειδών

17η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνα & 19η Αποστολή Ειδών

Η ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου, στα πλαίσια έναρξης τις νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, πραγματοποίησε την Πέμπτη 25/9 την 16η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Η ομάδα μας, ενόψει της νέας χρονιάς, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με την Διευθύντρια του καταστήματος κυρία Μαρίνα Μπούκη καθώς επίσης με τις κυρίες Ζώη και Απειρανθίτου από την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών.

Είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον Κωνσταντίνο από την Καλαμάτα. Ένα παιδί 19 ετών που βρίσκεται στην φυλακή από την πολύ μικρή ηλικία των 14 ετών. Στο διάστημα αυτό μόνο επτά μήνες υπήρξε εκτός Φυλακής. Κύριος λόγος οι κλοπές και τα ναρκωτικά. Τον Κωνσταντίνο τον είχαμε συναντήσει προ έξι μηνών και θέλησε να μας ξαναδεί. Μέσα από τη επικοινωνία αισθανθήκαμε ότι ο εγκλεισμός τον έχει κουράσει, η καθημερινότητα τον έχει παρασύρει αρνητικά προς τα πίσω, του έχει αφαιρεθεί η όρεξη για προσπάθεια και η υπομονή. Ένα παιδί σεμνό, χαμηλών τόνων με πολλά ταλέντα χωρίς την διάθεση να παραιτηθεί τόσο εύκολα. Ξεκίνησε να εργάζεται στο συνεργείο της φυλακής βάφοντας και βάζοντας πλακάκια, αλλά εξαιτίας μιας φασαρίας που έγινε τον έδιωξαν. Μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει προσπάθεια να ενταχθεί κανονικά στην κοινωνία των φυλακών γιατί όπως μας είπε χαρακτηριστικά “Αυτός ο τρόπος δεν οδηγεί πουθενά”.

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου, προσέφερε στους υπευθύνους των φυλακών ένα σημαντικό αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης. Ήταν η 19η αποστολή ειδών. Μέσα από τις μηνιαίες επισκέψεις μας στις φυλακές, βιώνουμε ότι υπάρχουν βασανισμένες ψυχές που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, κι αυτήν πιστεύουμε πως πρέπει όλοι μας να τη δώσουμε.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC