Αρχική > News > 45η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

45η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Χριστός Ανέστη!!!
Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Τρίτη 25/4/2017 πραγματοποίησε την 45η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Σάββα από το Αγρίνιο. Κατά την διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συνομιλίας μας με τον Σάββα, θέλησε να έρθει στην παρέα μας και ο Μαριάν από την Σερβία. Έτσι λοιπόν σε αυτή μας την συνάντηση μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσαμε με δυο παιδιά.

Ο Σάββας από την αρχή ήταν άνετος και πολύ ομιλητικός. Μας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον καθ΄ όλη την διάρκεια της συναντήσεως. Ορφανό παιδί υπερπολύτεκνης οικογένειας μας μιλούσε με πολύ αγάπη και γλυκύτητα για τους δικούς του, για την γυναίκα του αλλά και τα παιδάκια του. Μας μίλησε για τον λόγο που βρέθηκε στις Φυλακές αλλά παράλληλα και για την μεγάλη μετάνοια που νιώθει για όλη αυτή την πορεία της ζωής του τον τελευταίο χρόνο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι ο Σάββας μιλούσε μαζί μας με μια άνεση σαν να βρισκόμαστε έξω, σε ένα μαγαζί περνώντας όμορφα και ανέμελα. Χαμογελούσε πολύ, ήταν έξυπνος, έδειχνε προθυμία και ενδιαφέρον στην επικοινωνία μας θέλοντας να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για το παρελθόν αλλά και το μέλλον. Περιμένει με υπομονή το δικαστήριο. Η προσπάθεια και η επιμονή του ήταν έκδηλη. ”Μια μπόρα είναι και θα περάσει. Εάν βγω δεν πρόκειται να ξαναμπώ στην φυλακή. Η καλύτερη παρέα θα γίνουν η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Θα κόψω ολοκληρωτικά τις σχέσεις με αυτούς που με έφεραν εδώ.” Εργάζεται παράλληλα ως καθαριστής αλλά και σαν αποθηκάριος της φυλακής. Όλοι τον εμπιστεύονται και τον αγαπούν. Κυρίως το προσωπικό του καταστήματος. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Σάββα. Πιστεύει ότι δείχνοντας την καλύτερή του διάθεση, τον αληθινό του εαυτό θα αποφυλακιστεί γρήγορα και θα επιστρέψει στο σπίτι του. ”Άμα σε πάρει η φυλακή από κάτω είναι πολύ δύσκολα μετά. Πρέπει να χαμογελάμε και να προχωρούμε παρακάτω. Το παράδειγμα μετράει και στους υπόλοιπους”, μας είπε.
Του ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να τα καταφέρει και να εκπληρώσει κάθε στόχο που έχει θέσει.

Ο Μαριάν ήταν ένα παιδί που έμαθε τα ελληνικά μέσα στην φυλακή τους τελευταίους 10 μήνες. Η επικοινωνία μας δεν ήταν τόσο άνετη στο θέμα της γλώσσας αλλά καταφέραμε και μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα σχετικά με το οικογενειακό του περιβάλλον, την ζωή του Μαριάν στην Σερβία αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στην φυλακή. Βρίσκεται στην φυλακή όσο χρόνο βρίσκεται και στην Ελλάδα. Τον ρωτήσαμε εάν χρειάζεται κάτι και μας ζήτησε μια Αγία Γραφή στη Σέρβικη γλώσσα για να μπορεί να μελετάει στον ελεύθερο χρόνο του. Του υποσχεθήκαμε ότι τον επόμενο μήνα που θα επισκεφθούμε τις φυλακές θα την έχουμε μαζί μας.

Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 47η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά των φυλακών. Τίποτα δεν πάει χαμένο από ότι ο καθένας σας προσφέρει. Χρειαζόμαστε κάθε υλικό είδος, κάθε σας προσευχητικό λόγο. Σας ευχαριστούμε όλους που στηρίζεται με κάθε τρόπο, για 5η συνεχή χρονιά την ευλογημένη αυτή προσπάθεια.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC