Αρχική > News > 47η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

47η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Τρίτη 20/6/2017 πραγματοποίησε την 47η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).
Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Λευτέρη και τον Παναγιώτη από την Θήβα. Τα δύο νέα παιδιά 19 και 20 ετών αντίστοιχα ήταν πολύ ευχάριστα μαζί μας. Από την αρχή μας ζέσταναν με μια θερμή χειραψία και κάθισαν κοντά μας και συζητήσαμε για πολλά θέματα που τα απασχολούσαν. Από μία απερίσκεπτη και επιπόλαιη πράξη βρέθηκαν στην φυλακή τους τελευταίους πέντε μήνες. Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε τους λόγους μια τέτοιας πράξης και πραγματικά τα δύο παιδιά μας εξέπληξαν με τις απαντήσεις τους. Από την μικρή τους ηλικία, σε οικογενειακό επίπεδο, ήταν μέσα στις δοκιμασίες και τα βάσανα. Είχαν όνειρα και τώρα συνειδητοποίησαν ότι έπραξαν λάθος. Το καταλάβαμε από το δάκρυ μετάνοιας που κύλισε από τα μάτια του Λευτέρη κατά την διάρκεια της κουβέντας μας. Η διάθεση για μια νέα αρχή ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους. Δεν ήταν μόνοι. Είχε ο ένας την παρέα του άλλου και στην έξω ζωή αλλά και στο κελί. Ήταν μαζί στα δύσκολα και έδειξαν διάθεση να το αντιμετωπίσουν με υπομονή και αλληλοσυμπαράσταση. Δεν έχουν πάει σχολείο και θέλησαν να κάνουν ένα ξεκίνημα μέσα στην φυλακή. Δεν κάθισαν πολύ μαζί μας διότι τους κάλεσαν για να τους μεταφέρουν στο δικαστήριο με την ελπίδα μιας δίκαιης απόφασης και μιας δεύτερης ευκαιρίας.
Τους το ευχόμαστε ολόψυχα μέσα από την καρδιά μας.
Στη συνέχεια μας επισκέφθηκε ο 20χρονος Παναγιώτης από την Πάτρα. Ήταν πολύ λίγο διάστημα μέσα στην φυλακή. Και ο Παναγιώτης είχε πολλά να μας διηγηθεί από αυτά που έχει βιώσει από τα παιδικά του χρόνια. Η αρρώστια ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, ο ξαφνικός θάνατος κάποιου άλλου, η οικονομική στενότητα ήταν κάποιες δοκιμασίες που πέρασε και περνάει. Και τώρα ήρθε και η φυλακή για πράξεις που ίσως να μην έχει κάνει. Εργαζόταν σε διάφορες περιστασιακές εργασίες για να μπορέσει να ζήσει αυτός και η οικογένειά του. Δεν μας έκρυψε την στεναχώρια και την ανησυχία του για αυτά που βιώνει. ”Ο εγκλεισμός είναι πολύ δύσκολος“ μας είπε χαρακτηριστικά. Προσπαθήσαμε να δώσουμε όσο περισσότερη αγάπη μπορούσαμε στον Παναγιώτη και συν της άλλης σε αυτό βοήθησε και η επίσκεψη δύο ακόμα παιδιών που βρίσκονταν μαζί με τον Παναγιώτη στο ίδιο κελί. Του Μαριάν από την Σερβία και του Ζώη. Όλοι μαζί δίναμε κουράγιο ο ένας στον άλλο λέγοντας ότι η δοκιμασία είναι μια ευκαιρία για διόρθωση και ίσως για να μας γλιτώσει από κάτι πολύ χειρότερο που δεν γνωρίζουμε. Τι να πρωτοπεί κανείς για όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από την αγάπη μας, από την προσευχή μας, από την θυσιαστική μας διάθεση για βοήθεια οποιασδήποτε μορφής. Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από ένα παιδί που έχει χάσει το δρόμο του, κρύβεται μια οικογένεια που βάλλεται από τις δοκιμασίες αλλά και ένα αδιάφορο κοινωνικό περιβάλλον.
Βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια την νεολαία μας να βασανίζεται ποικιλοτρόπως, χωρίς δυστυχώς εμείς να ευαισθητοποιούμαστε για τίποτε και για κανέναν. Είναι καιρός να βγούμε από το καβούκι του εγωκεντρισμού μας και να βοηθήσουμε όπου και όπως ο καθένας μας μπορεί.
Και να θυμόμαστε ότι δεν βοηθάει μόνο αυτός που πάει στην φυλακή και αγκαλιάζει τον φυλακισμένο, αλλά και αυτός ο οποίος γονατίζει αργά το βράδυ στην μικρή γωνίτσα του σπιτιού του και παρακαλεί το Θεό για αυτά τα παιδιά, αλλά και αυτός που έρχεται και τυλίγει με την αγάπη του μια μπλούζα ή ένα παντελόνι που στέλνουμε για αυτά τα παιδιά σε κάθε αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Κάθε βοήθεια είναι σημαντική και ευλογημένη κάτω από την ομπρέλα που ονομάζεται Ενοριακή Νεανική Εστία Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Επισκέψεις Αγάπης στις Φυλακές Νέων Αυλώνα.
Με την Χάρι του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 49η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά των φυλακών. Μέχρι σήμερα έχουμε παραδώσει 23.253 τεμάχια ειδών πρώτης ανάγκης για τα έγκλειστα παιδιά των Φυλακών Αυλώνα. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την προσφορά σας.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC