Αρχική > News > 49η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

49η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Άλλο ένα “Ταξίδι Αγάπης” πραγματοποιήθηκε από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).
Στην 49η επίσκεψή μας γνωρίσαμε τον αδερφό μας Κωνσταντίνο. Ο Κωνσταντίνος κατάγεται από την Ξάνθη, είναι 21 ετών και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Ο ίδιος μας είπε ότι έχει κι αυτός οικογένεια και παιδιά, τρία αγόρια και τρία κορίτσια. Δεν έχει πάει σχολείο. Του αρέσει να ακούει μουσική και να βλέπει τηλεόραση. Τώρα στη φυλακή ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα στην Α΄ Δημοτικού. Εργαζόταν σε μετακομίσεις έως την άτυχη εκείνη στιγμή που κατηγορήθηκε για κλοπές. Μόλις έλαβε στο σπίτι του την κλήση για να πάει να δώσει κατάθεση, για ένα περιστατικό που είχε συμβεί στην περιοχή που έμενε, δεν πήγε αμέσως αλλά πέρασαν δέκα ολόκληρες μέρες. Αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κρατηθεί. Είναι τρεις μήνες μέσα και περιμένει να γίνει το δικαστήριο. Πριν δύο μήνες ήταν πάλι στη φυλακή για διάστημα οκτώ μηνών, προφανώς για τους ίδιους λόγους. Σκεπτικός μας ανέφερε «Καλύτερα να έχεις ένα σκύλο για συντροφιά παρά ένα φίλο…», τονίζοντας ότι οι κακές συναναστροφές είναι αυτές που τον οδήγησαν σε αυτούς τους δύσκολους δρόμους.

Ήταν σιωπηλός και λιγομίλητος. Κάθε φορά μας κοιτούσε με το βλέμμα της ελπίδας σαν να ήθελε να μας υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει στη ζωή του για κάτι καλύτερο. Το όλο κλίμα μας οδήγησε να μιλήσουμε για την εφαρμογή της Αγάπη στη Ζωή μας με παραδείγματα κυρίως μέσα από την καθημερινή ζωή στην φυλακή. Αυτό το τόσο δυνατό συναίσθημα που ωθεί τον άνθρωπο στην πορεία προς την τελείωση και ένωση με το Θείο, που μας βοηθάει να κάνουμε πράξη στον συνάνθρωπο ότι έκανε ο Θεός σε εμάς τους ίδιους. Βέβαια η Αγάπη δεν διδάσκεται αλλά ένας λόγος μπορεί να λειτουργήσει σαν σπόρος στην ψυχή του κάθε ανθρώπου. Ένας σπόρος Αγάπης, που η Χάρις του Θεού μπορεί να τον κάνει δάσος. Γένοιτο.
Ευχόμαστε ολόψυχα στον Κωνσταντίνο να είναι πάντα δυνατός, να έχει μια δίκαιη απόφαση και ένα νέο ξεκίνημα στην καινούργια του ζωή.
Καλό και ευλογημένο νέο εκκλησιαστικό έτος.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC