Αρχική > News > 54η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

54η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η 54η επίσκεψή μας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας.

Εκεί συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο από την Ξάνθη. Είναι 21 ετών και μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Αυτός και τα αδέρφια του από πολύ μικρή ηλικία έκαναν χειρωνακτικές εργασίες για την επιβιώση. Οι άνδρες της οικογένειας εργαζόντουσαν στα άχυρα και οι γυναίκες στο βαμβάκι. Στο σπίτι του έχει φτιάξει έναν όμορφο κήπο. Καθώς μας τον περιέγραφε αισθανθήκαμε πόσο του έλειπαν τα πολύχρωμα λουλούδια του και το πράσινο χορτάρι της αυλής του. Τώρα έχει ένα χρόνο στη φυλακή λόγω κλοπής. Μια απερίσκεπτη πράξη στη ζωή του τον οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ζει μαζί με δυο άλλους συνανθρώπους του ήσυχα και σιωπηλά, ευχαριστημένος με όσα έχει. Σε ερώτησή μας εάν χρειάζεται κάτι μας απάντησε ότι το φτάνουν όσα έχει. Πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο, του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και να αξιοποιεί το χρόνο του κάνοντας δημιουργικές κατασκευές, όπως πασχαλινές λαμπάδες. Με μια γαλήνια έκφραση και ένα όμορφο χαμόγελο μας είπε ότι του αρέσει να πηγαίνει στην Εκκλησία της φυλακής όποτε έχει Θεία Λειτουργία. Τότε μιλήσαμε για την προσευχή και την αναγκαιότητα της προσευχής στη ζωή του ανθρώπου. Για να καρποφορήσει μια προσευχή χρειάζεται βαθιά ταπείνωση καρδιάς και μυστηριακή ζωή. Κατά τον Ιερό Ιωάννη Χρυσόστομο «μέγα ὅπλο ἡ προσευχή, λιμάνι ἀκύμαντο γαλήνης, μυρίων ἀγαθῶν ρίζα και πηγή». Ο Απόστολος Παύλος μας συμβουλεύει «ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε».

Ας προσπαθήσουμε κι εμείς μαζί με τον Κωνσταντίνο δια της προσευχής να επικοινωνήσουμε με τον Κύριο για να βρούμε τη γαλήνη τη ψυχής. Και ποτέ μην ξεχνάμε τα όμορφα αυτά λόγια στους παρακάτω στίχους: «Ὅταν πονᾶς μὴ περπατᾶς σὲ δρόμους πατημένους, διάλεγε κάποια ἐρημικὰ μονοπάτια. Κάτω ἀπὸ ξάστερο οὐρανὸ σὲ κάμπους ἀνθισμένους, προσευχήσου στοῦ Πλάστη ἐμπρὸς τὰ μάτια. Κι ὅταν τὸ γλυκοχάραμα ξυπνοῦν τὰ ρόδα, οἱ κρίνοι, θὰ ἰδῆς πόσο σὲ γιάτρεψε ἡ προσευχὴ ἐκείνη.»

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στηρίζουν υλικά με την αγάπη τους και πνευματικά με την προσευχή τους την προσπάθεια της Ενοριακής Νεανικής Εστίας στις επισκέψεις αγάπης στις Φυλακές Νέων Αυλώνα. Ο Άγιος Θεός να μας ενδυναμώνει όλους στο στάδιο των αρετών της Μεγάλης Σαρακοστής που ξεκινάει μπροστά μας και να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας. Καλό και ευλογημένο αγώνα !! Καλό Στάδιο !!

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC