Αρχική > News > 55η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

55η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 την 55η επίσκεψή μας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας.

Εκεί συναντήσαμε τον 19χρονο Ελλάδιο που κατάγεται από την όμορφη Κέρκυρα αλλά τα τελευταία χρόνια μένει μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας ο Ελλάδιος ζει με τον πατέρα τους καθώς την μητέρα του την έχασε νωρίς σε τροχαίο ατύχημα. Αυτή η έλλειψη της μητέρας του του στοίχισε αρκετά και σαν διέξοδο είχε τις μηχανές όπου και εκείνος είχε ένα ατύχημα αλλά ευτυχώς όχι ιδιαίτερα σοβαρό. Είναι στη φυλακή τρεις μήνες για κλοπή και χρήση ναρκωτικών. Κάναμε μια πολύ όμορφη συζήτηση γύρω από την κλοπή καθώς και τα αποτελέσματα της πράξεως αυτής απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους. Τα αδέρφια του έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες και τον επισκέπτονται συχνά. Στην φυλακή συνεχίζει το σχολείο από εκεί ακριβώς που το άφησε, στην γ’ τάξη του γυμνασίου. Αγαπάει και σέβεται ιδιαίτερα τον πατέρα του. Δεν του ζητάει χρήματα διότι σέβεται τον κόπο του να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την οικογένειά του. Αυτή του η ευαισθησία μας συγκίνησε ιδιαίτερα.

Τώρα θέλει να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του, να ξεκινήσει από το μηδέν χωρίς τις παλιές κακές συνήθειες. Κατανόησε ότι οι παρέες και οι λανθασμένες επιλογές θα είναι ζημιογόνες και καταστροφικές για τον ίδιο. Μιλήσαμε για την αξία της προσευχής και της εξομολόγησης στον αγώνα του κάθε ανθρώπου να γίνει «καινούργιος» και να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της ζωής. Ο Ελλάδιος μας ευχαρίστησε και πήγε να συνεχίσει το μάθημα που παρακολουθούσε στον σχολείο του ΕΚΚΝΑ. Φεύγοντας του δώσαμε ως ευλογία μια εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου.

Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός δια των Αγίων Του να ενισχύει, να χαρίζει υπομονή και μετάνοια σε όλα τα παιδιά που κρατούνται στις Φυλακές Νέων της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC