Αρχική > News > 56η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

56η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Την Τρίτη 24/4/2018 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού και τις ευλογίες του πνευματικού μας, την 56η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Συναντήσαμε τον Παναγιώτη 21 ετών από την περιοχή της Εύβοιας. Ο Παναγιώτης είναι από τα πολλά παιδιά που έχουμε συναντήσει τα οποία κατάγονται από πολύτεκνες ή υπερπολύτεκνες οικογένειες. Έχει άλλα 5 αδέρφια. Ο Παναγιώτης δοκιμάζεται από πολύ μικρός. Πριν από ένα χρόνο περίπου έχασε έναν από τους γονείς του ενώ ο ίδιος βρισκόταν ήδη στην φυλακή. Προσπαθεί να αξιοποιήσει τον χρόνο του εργαζόμενος ως καθαριστής και παρακολουθώντας μαθήματα της πρώτης τάξης του δημοτικού.

Οι δικοί του τον επισκέπτονται συχνά. Σε ερώτηση μας σχετικά με τον λόγο που βρίσκεται στην φυλακή, “Με φάγανε οι παρέες” μας είπε χαρακτηριστικά. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε για την φιλία καθώς και τους κινδύνους που κρύβουν οι λανθασμένες επιλογές της παρέας.

Προσέξαμε τον Σταυρό που φόραγε στο στήθος του. Μας είπε ότι του τον έδωσε ο Ιερέας που επισκέπτεται και λειτουργεί στην φυλακή. Κάθε Τετάρτη πηγαίνει στην εκκλησία και συνομιλεί με τον Ιερέα. “Μου φεύγει ένα βάρος όταν μπαίνω μέσα στην Ναό” μας είπε. “Έχω μετανιώσει πολύ για τις επιλογές μου. Πήρα το μάθημά μου”. Σε 1 ½ μήνα αποφυλακίζομαι.” Όταν βγει από την φυλακή θα επιστρέψει στην οικογένειά του και θα προσπαθήσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή κάνοντας πιο προσεκτικές και ορθές επιλογές.

Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 56η αποστολή ειδών. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ενορίτες μας, για την προσφορά τους και την στήριξη της δράσης.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC