Αρχική > News > 57η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

57η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Την Τρίτη 29/5/2018 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού και την ευχή του Πνευματικού μας πατρός, την 57η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Στην επίσκεψη μας αυτή συναντήσαμε τον Γιώργο 20 ετών από την Αλβανία. Ο Γιώργος διαμένει μαζί με την οικογένειά του και τα αδέρφια του στα Ιωάννινα. Από το δημοτικό ακόμα αισθανόταν ότι βρισκόταν στο περιθώριο από τους υπόλοιπους συμμαθητές του στο σχολείο, εξαιτίας του ότι ήταν από άλλη χώρα. Αυτό τον οδήγησε στο να αισθάνεται στεναχώρια, απομόνωση και θυμό παράλληλα για το μέρος που βρίσκεται και τους ανθρώπους που συναναστρεφόταν. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν κάποιες μικροκλοπές και τελικά βρέθηκε για πρώτη φορά στις Φυλακές Νέων Αυλώνα μόλις 5 ημέρες πριν από την συνάντησή μας μαζί του. Είναι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές. Του αρέσει να παίζει μπάλα, ντραμς και να μαγειρεύει. “Δεν πίστευα στον Θεό, τώρα νιώθω την ανάγκη κάπου να πιστέψω” μας είπε. Με αφορμή αυτό μιλήσαμε για την πίστη και την προσευχή τα οποία κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον της συζήτησης. Προσπαθώντας να τον ενθαρρύνουμε να κάνει υπομονή και ότι σύντομα θα περάσει ο χρόνος που απαιτείται για να γυρίσει πίσω στην οικογένειά του μας είπε: “Το θέμα μου δεν είναι να βγω σύντομα αλλά να μην ξαναμπώ στην φυλακή” δηλώνοντας το ασθενές του χαρακτήρα του από την μία και από την άλλη την ωριμότητα της σκέψης. Ήταν απόλυτα ειλικρινής λέγοντας “Είμαι αναποφάσιστος. Λέω κάτι και μετά το αλλάζω. Δεν μπορώ να αρκεστώ στα λίγα και χρειάζομαι περισσότερα”.

Συζητώντας για την οικογένεια και συναισθανόμενος πλήρως την θέση του μας είπε “Δεν κάνω εγώ φυλακή. Οι γονείς μου κάνουν φυλακή με την δοκιμασία που περνάω”. Όλες αυτές οι απαντήσεις μας έδειξαν ένα παιδί ώριμο, συγκροτημένο, με δυνατή θέληση για διόρθωση και όρεξη για ζωή. Του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας και προσευχόμαστε όλα του τα όνειρα πολύ γρήγορα να πραγματοποιηθούν.

Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 57η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ενορίτες και εθελοντές μας, για την προσφορά τους και την στήριξη της δράσης.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC