Αρχική > News > 58η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

58η επίσκεψη αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Την Τρίτη 26/6/2018 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού και την ευχή του Πνευματικού μας πατρός, την 58η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Είχαμε την ευκαιρία και την χαρά να γνωρίσουμε 2 παιδιά, συγκάτοικους και φίλους από το ίδιο κελί, τον Παναγιώτη και τον Μάριο 19 ετών από την Αθήνα. Βλέποντας την στενή τους φιλία και την υποστήριξη που είχε ο ένας για τον άλλο μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την υγιής Φιλία που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ δύο ανθρώπων αλλά και μεταξύ των ανθρώπων και του Δημιουργού. Η συζήτηση μας είχε πολύ ενδιαφέρον αλλά και πολλές απορίες.

Στην συνέχεια τα παιδιά είχαν την ανάγκη να μας μιλήσουν για την παιδική τους ηλικία, για τις οικογένειές τους, για τους φίλους τους, τις συναναστροφές τους και για το πως κατέληξαν στο κελί της Φυλακής. Οι λόγοι δεν έχουν τόσο σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη, η προσοχή, η συμπαράσταση που πρέπει να δείχνουμε όταν αυτό απαιτείται. Όλα αυτά που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα είναι αποτελέσματα της αδιαφορίας μας και προάγγελος ότι η Ορθόδοξη Ελληνική Οικογένεια βάλλεται από παντού. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη κατηχήσεως έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν πολύ γρήγορα τον προσανατολισμό τους. Τα επακόλουθα είναι γνωστά. Τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά.

Και τα δύο παιδιά πλέον πάνε σχολείο για να συμπληρώσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Επίσης εργάζονται και σαν καθαριστές. Κλείνοντας την όμορφη συνάντησή μας τους χαρίσαμε εικόνες της Παναγίας, του Αγίου Παϊσίου, έναν Σταυρό καθώς και την καθολική προσευχή του Αγίου Παϊσίου για τον κόσμο τονίζοντας πως πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στον καθημερινό και αδιάκοπο πνευματικό μας αγώνα. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αφού ο Παναγιώτης δεν γνωρίζει ανάγνωση, ο Μάριος πρόθυμα προσφέρθηκε να διαβάζει εκείνος καθημερινά την προσευχή του Αγίου Παϊσίου στον Παναγιώτη. Οι ευχές και οι προσευχές μας θα συνοδεύουν όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α. Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 58η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ενορίτες και εθελοντές μας, για την προσφορά τους και την στήριξη της δράσης.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC