Αρχική > News > 63η Επίσκεψη Αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

63η Επίσκεψη Αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Την Τρίτη 18/12/2018 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού, αισίως την 63η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).
Συναντηθήκαμε με τον 20χρονο Άγγελο από το Αγρίνιο. Η οικογένειά του ζει στο Αγρίνιο και εκείνος το διάστημα το οποίο βρίσκεται στην φυλακή συνεχίζει το σχολείο το οποίο είχε αφήσει πολύ νωρίτερα. Πηγαίνει στην δευτέρα τάξη του Γυμνασίου.
Μας εξήγησε μετανιωμένος και αηδιασμένος τους λόγους για τους οποίους μπήκε στην φυλακή. Έχει καταλάβει τα λάθη του και σκέφτεται να μην τα επαναλάβει στο μέλλον. Έχει συχνά επισκεπτήρια από την οικογένειά του. Αγαπημένη του ομάδα είναι ο Παναιτωλικός. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή του αρέσει να πηγαίνει στην εκκλησία. Με την ευκαιρία που μας έδωσε ο Άγγελος συζητήσαμε για την προσευχή και την εξομολόγηση. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα δυο αυτά θέματα και μας άκουγε με πολύ προσοχή εκδηλώνοντας ερωτήσεις και απορίες. Συζητήσαμε επίσης με πολύ απλά λόγια σχετικά με την Θεία Κοινωνία που είναι ο πρωταρχικός στόχος του πιστού στην εκκλησιαστική και μυστηριακή ζωή.
Ο Άγγελος ικανοποιήθηκε πολύ από την συνάντησή μας αυτή και του υποσχεθήκαμε την επόμενη φορά να έχουμε μαζί μας και ένα δώρο για εκείνον. Ένα εύκολο και ψυχωφελές πνευματικό βιβλίο που θα του κάνει συντροφιά κάθε στιγμή που το έχει ανάγκη, εφαρμόζοντας στην πράξη όλα όσα συζητήσαμε στην συνάντηση μας.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, πνευματικό αγώνα και πνευματική προκοπή.
Ευχόμαστε ο τεχθείς Κύριος να γεννηθεί σε κάθε ψυχή όλων των νέων που επισκεπτόμαστε αδειάζοντας αστέρευτη την πηγή της χάριτος Του σε όλους τους φυλακισμένους αδελφούς μας, στην διοίκηση και στους εργαζομένους του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. μετά των οικογενειών και οικείων αυτών.

Εκ της ενοριακής νεανικής εστίας

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC