Αρχική > News > 64η Επίσκεψη Αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

64η Επίσκεψη Αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Την Τρίτη 29/1/2019 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού, αισίως την 64η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).
Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Φώτη ένα εικοσάχρονο παιδί από την Δράμα. Μόλις ενάμιση μήνα βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές. Ένα πρόσχαρο παιδί με πολύ διάθεση για συζήτηση και παρέα.
Ο Φώτης αρνείται τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στην φυλακή. Προσπάθησε να μας μιλήσει για τον τρόπο ζωής του έξω από την φυλακή καθώς και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή. Το όνειρό του ήταν να κάνει οικογένεια και να ζήσει μια ήρεμη ζωή. Στην πορεία έως και σήμερα η ζωή του μπερδεύτηκε αρκετά δίνοντας βαρύτητα σε πράγματα τα οποία τον δυσκόλεψαν. Τον συμβουλέψαμε να στηρίξει την υπεράσπισή του στην αλήθεια και μόνο, χωρίς υπεκφυγές και λανθασμένες ενέργειες ή αποφάσεις. Ο Φώτης μας ανέφερε ότι ένα από τα αδύνατά του σημεία είναι και ο εθισμός του στα ηλεκτρονικά παιγνίδια.
Σχετικά με την ύπαρξη του Θεού έχει άγνοια αφού όπως μας είπε η μόνη γνωριμία μαζί Του είναι μέσα από μια ταινία. «Είδα μια ταινία με τον Χριστό και δάκρυσα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά. Για την προσευχή μας είπε ότι δεν γνωρίζει τι είναι και πως πρέπει να την εφαρμόσει στην ζωή του. Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε μαζί του και να του εξηγήσουμε με απλά λόγια αυτά τα δύο βασικά θέματα τα οποία είναι οι πυλώνες της πίστεως και της μυστηριακής μας ζωής.
Είδαμε στα μάτια του ένα παιδί με όρεξη και διάθεση να ακούσει και να γνωρίσει καινούρια πράγματα τελείως διαφορετικά από αυτά που είχε συνηθίσει έως σήμερα. Ευχόμαστε με την χάρη και την ευλογία του Θεού να εφαρμόσει στο ελάχιστο κάτι από αυτά που προσπαθήσαμε να του μεταφέρουμε.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους του ενορίτες μας για την επιμελή στήριξή τους στα είδη πρώτης ανάγκης που μεταφέρουμε κάθε μήνα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα Αττικής.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC