Αρχική > News > 65η Επίσκεψη Αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

65η Επίσκεψη Αγάπης στο ΕΚΚΝΑ από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Την Τρίτη 26/2/2019 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού, την 65η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Σωτήρη 19 ετών από την Αθήνα. Αν και τόσο νέος είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Είχε μεγάλη ανάγκη να μας μιλήσει διότι παρόλο που είναι μέλος υπερπολύτεκνης οικογένειας δεν έχει κανένα επισκεπτήριο. Ένα χρόνο βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές και σε λίγες ημέρες εκδικάζεται η υπόθεσή του. Η αγωνία του είναι μεγάλη και εύχεται για μια θετική για εκείνον απόφαση.

Ο λόγος του εγκλεισμού του η κλοπές. Πριν την προφυλάκισή του εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες εργασίες αγοραπωλησίας. Σχολείο δεν έχει πάει σχεδόν καθόλου και αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο της φυλακής. Κάθε βράδυ σκέφτεται τρόπους να βελτιώσει την ζωή του αρχής γενομένης από την κατάσταση που βρίσκεται τώρα. "Μαθαίνω την Α – Β, γράφω το όνομά μου αλλά μετά τα ξεχνάω. Δεν απογοητεύομαι και συνεχίζω μέχρι να το καταφέρω", μας είπε χαρακτηριστικά. Του αρέσουν οι τέχνες και να ασχολείται με διάφορα πράγματα. "Δεν ασχολούμαι με άλλους γύρω-γύρω. Κοιτάω την Φυλακή μου". Μιλήσαμε για την προσευχή ως μια ευκαιρία για επικοινωνία, απόκτηση υπομονής, ενθάρρυνσης και διόρθωσης. "Δεν είναι ωραίο πράγμα η Φυλακή. Χάνεις το μυαλό σου. Παρόλ’ αυτά χαίρομαι που μπήκα μέσα γιατί δεν ήξερα που θα καταλήξω". O Σωτήρης κατά την διάρκεια της συζήτησης ήταν συγκροτημένος, ζεστός, χαμογελαστός και ειλικρινής.

Σχετικά με την οικογένεια και τους συγγενείς του που δεν τον επισκέπτονται μας είπε "Δεν τους κρατάω κακία. Τους ευχαριστώ γιατί με βοηθάνε". Αυτό που εισπράξαμε είναι ότι ο Σωτήρης έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την μιάμιση ώρα που μείναμε μαζί του και ζήτησε την επόμενη φορά να τον ξαναδούμε. Τον ευχαριστήσαμε χαρίζοντάς του μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας προς φωτισμό και προστασία.

Συν Θεώ έως σήμερα έχουμε προσκομίσει 33.302 τεμάχια ειδών πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους του ενορίτες μας για την επιμελή στήριξή τους στα είδη που με την Χάρι του Θεού μεταφέρουμε κάθε μήνα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα Αττικής.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC