Αρχική > News > 79η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

79η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού, την 79η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.). Στη συνάντηση αυτή μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο.

Ο Αλέξανδρος 20 ετών, βρέθηκε στη φυλακή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για χρήση και εμπορία ναρκωτικών. Οι γονείς του ζουν στη Βόρειο Ελλάδα. Τα αδέρφια του στην Αγγλία σπουδάζουν και εργάζονται. Μόλις αντίκρυσε ιερέα σκέφθηκε την εξομολόγηση. Έψαχνε απεγνωσμένα άνθρωπο να μιλήσει. Ντροπαλός, σοβαρός, με ευθύ βλέμμα που ζητούσε βοήθεια…

Τι ήταν αυτό που τον έφερε εδώ; Ο κατά λάθος φόνος όπως ισχυρίζεται και τα ναρκωτικά…Ήταν με μια παρέα και καθώς επεξεργαζόταν ένα όπλο, χωρίς να γνωρίζει ότι υπάρχει στο εσωτερικό του σφαίρα, το όπλο εκπυρσοκρότησε χτυπώντας θανάσιμα έναν άνθρωπο. Θέλει να ξεφύγει. Τα έχει καταφέρει αυτό το διάστημα που βρίσκεται εδώ να διατηρηθεί νηφάλιος. Με ειλικρίνεια ομολογεί το λάθος δρόμο που πήρε. Έως 14 ετών πήγαινε κατηχητικό. Ήταν πολύ ωραία μας είπε. Προσεύχεται στο Θεό να τον απαλλάξει από το βάρος της ποινής, να ελευθερωθεί από το πάθος των ουσιών και να ταξιδέψει κοντά στα αδέρφια του ξεκινώντας μια νέα ζωή.

Ο Αλέξανδρος στο τέλος της συζήτησης, μας ευχαρίστησε θερμά για τη συνομιλία μας.

Οι υπεύθυνοι των φυλακών μας παρέδωσαν ευχαριστήρια επιστολή για την σημαντική ποιμαντική και υλική βοήθεια που στέλνει κάθε φορά ο ναός του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας όλους του ενορίτες που συνέβαλαν στο σημαντικό αυτό έργο.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC