Αρχική > News > Hippies met Orthodoxy

Hippies met Orthodoxy

Αγαπητοί μου φίλοι ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας που μόλις το θυμήθηκα… Το 2001 στην Πλατεία Αμερικης απο πίσω στο κέντρο της Αθήνας στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα εκεί που μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία ήταν ένας πολύ καλός Κληρικός ο π. Γαβριήλ Τσάφος ο οποίος από κάποια ασθένεια ήταν υπερβολικά παχύς πάρα πάρα πολύ με αποτέλεσμα τα βράδια να μην κοιμάται και κάθε βράδυ όλο το βράδυ καθόταν έξω από το εκκλησάκι έτσι καθιστός κ έκανε από μέσα του προσευχούλα.

Έτσι κάθε βράδυ περνούσαν απέξω διάφοροι αναρχικοί κλπ ροκάδες κλπ με δερμάτινα, μακρυά μαλλιά, στα μαύρα κλπ, με σκισμένα τζιν τον έβλεπαν που καθόταν κάθε βράδυ έξω 1:00, 2:00, 3:00 και 4:00 η ωρα το βράδυ τα ξημερώματα και τον ρώταγαν “Παππούλη τι κάνεις τέτοια ώρα εδώ έξω…”. Kαι τους εξηγούσε και έπιαναν συζήτηση και γινόντουσαν φιλαράκια, είχε κάνει όλους τους ροκάδες, όλους τους μακρυμάλλιδες κλπ φιλαράκια!!!

Και μια Κυριακή δεν μπορούσε απ'το πάχος να λειτουργήσει ο π. Γαβριήλ και είπε σε έναν άλλο ιερέα να παει να λειτουργήσει στη θέση του… Kαι πηγε ένας π. Γεώργιος αλλά αυτός δεν ήξερε ότι ο π. Γαβριήλ είχε κάνει φιλαράκια όλους τους αναρχικούς, όλους τους ροκάδες, μακρυμάλλιδες κλπ!!! Και καθως προχωρούσε η Θεία Λειτουργία ξαφνικά βλέπει μέσα στην εκκλησία ένα τσουρμο πολλά άτομα αναρχικούς, ροκάδες, κλπ με μακρυά μαλλιά, σκουλαρίκια, δερμάτινα, σκισμένα τζην και άλλοι κλπ μέσα στο ναό να είναι……!!! Προς στιγμήν φοβήθηκε αλλά δεν το έδειξε συνέχισε την Θεία Λειτουργία κανονικά….! Και όταν έφτασε η ωρα της Θείας Κοινωνίας με το που είπε “μετα φόβου Θεού και αγάπης ελάτε να Κοινωνήσετε” ήρθαν όλοι με δάκρυα στα ματια κλαίγοντας απο τη συγκίνηση για να Κοινωνήσουν… Και τότε κατάλαβε ο π. Γεωργιος ότι όλοι αυτοί ήταν τα φιλαράκια του π. Γαβριήλ, οι “αλήτες” που αγάπησαν το Θεό, όλοι αυτοί εξομολογόντουσαν στον π. Γαβριήλ, τον είχαν Πνευματικό τους Πατέρα…

Τωρα ο π. Γαβριήλ Τσάφος έχει φτιάξει ένα μοναστηράκι κοντά στην Αθήνα, στο Νομό Αττικής.
Την ευχούλα του να έχουμε όλοι μας!

https://iliaxtida.wordpress.com/

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC