Αρχική > News > O μοναχός Αλέξανδρος στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

O μοναχός Αλέξανδρος στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 5:00μ.μ κατά τη διάρκεια του Λειτουργικού Σεμιναρίου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε λόγια πνευματικής ωφελείας από τον πρώην χορευτή Νίκολσον και νυν μοναχό Αλέξανδρο του ερημίτου και κτήτορος του Ιερού Καθίσματος Μεταμορφώσεως Σωτήρος της Ιεράς Νήσου Πάτμου. Ο μοναχός Αλέξανδρος μιλώντας στην εκπομπή "Πάμε Πακέτο" στις 19-1-2012 έδωσε ομολογία για την Ορθόδοξη πίστη με εξαιρετική απλότητα και θάρρος.
Μπορείτε να δείτε τη συγκεκριμένη εκπομπή στην παρακάτω διεύθυνση:

Πάμε πακέτο 19/01/12

"Αποσυρμένος στο ησυχαστήριο του βλέπει και στοχάζεται το σκοτεινό παρελθόν της ανήσυχης ζωής του ως μη υπάρχον και επιθυμεί την αγάπη του Θεού. Άλλωστε η μετονομασία του, η αλλαγή δηλαδή του κοσμικού ονόματος του και η αποδοχή του νέου καλογερικού από Νικόλαος σε Αλέξανδρος κατά τα μοναχικά ιδεώδη σημαίνει την εν γνώσει αποστροφή του προηγούμενου βίου και την μεταστροφή στο δρόμο του Θεού. Απηλλαγμένος από τον θόρυβο της κοσμικής ζωής χαίρεται την ησυχία της Δημιουργίας του Θεού στο απάνεμο λιμάνι του ησυχαστήριου του. Μονάχη του φροντίδα είναι ο ύμνος και η δοξολογία Εκείνου που δίνει την αληθινή ζωή"

Απόσπασμα από το βιβλίο "Από Χορευτής Μοναχός",
μία αυτοβιογραφία του πρώην χορευτή Νίκολσον.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον μοναχό Αλέξανδρο...
"Ζούσα θαυμάσια τη ζωή μου. Έκανα ό,τι ήθελα. Δεν είχα ανάγκη από τίποτε. Τα είχα όλα. Βέβαια έτσι νόμιζα! Κι όμως η ζωή μου ήταν γεμάτη άγχος, πίκρες και προβλήματα. Από τότε που βρήκα το Θεό και τον ακολούθησα και ζω πλέον μαζί Του, πίκρες και προβλήματα δεν υπάρχουν.
Τι ευτυχία και τι χαρά όμως νοιώθεις, όταν πραγματικά αισθανθείς το Θεό μέσα σου! Μα αυτός που θα διαβάσει αυτό το βιβλίο, ιδιαιτέρως εκείνοι που ξέρουν ποιος είμαι, ποιος ήμουν και πως ζούσα, θα αναρωτηθούν: Ο Νίκολσον τα λέει αυτά;". Ναι αγαπητοί μου έτσι είναι. Ο Νίκολσον τα λέει όλα αυτά, γιατί έτσι ακριβώς τα νοιώθει. Μερικοί φίλοι και γνωστοί μου θα πούνε: "Μα πώς έκανε ο άνθρωπος αυτός αυτή τη στροφή; Πώς εγκατέλειψε την πραγματική ζωή της διασκέδασης;". Και ίσως γελάσουν με όλα αυτά και διερωτηθούν και πάλι: "Μα είναι δυνατόν;". Ναι, λέω πάλι, είναι δυνατόν...
Αλήθεια όταν εσείς διαβάσετε αυτό το βιβλίο και όλα όσα γράφονται μέσα σ' αυτό, κάντε μια προσπάθεια και ακολουθείσετε πραγματικά το Θεό. Και είμαι σίγουρος ότι θα νοιώσετε ακριβώς το ίδιο, όπως αυτή τη στιγμή νοιώθω εγώ ο πρώην Νίκολσον και νυν μοναχός Αλέξανδρος. Θέλει τόλμη η προσπάθεια, αλλά αξίζει..."

Το βιβλίο "Aπό χορευτής μοναχός" διατίθεται στον Ι. Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών 382.
Για παραγγελίες και ταχυδρομική επιστολή με αντικαταβολή αφήστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας.

Επίσης μπορείτε να προμηθευθείτε το βιβλίο την ημέρα της ομιλίας του μοναχού Αλέξανδρου στον Ιερό ναό μας όπως αναφέρουμε παραπάνω.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC