Αρχική > Ολοήμερο Κατηχητικό Σχολείο «Η Αγωγή»

Ολοήμερο Κατηχητικό Σχολείο «Η Αγωγή»

Κατηχητικό σχολείο 2016-2017 from Orthmad Videos on Vimeo.

"Δείτε μερικές από τις δραστηριότητες του Ημερήσιου Κατηχητικού Σχολείου το έτος 2016-2017.

Ένα Σαββατιάτικο δωρεάν σχολείο διαφορετικό από τα άλλα.

Το ολοήμερο κατηχητικό σχολείο "Η Αγωγή" είναι μια προσπάθεια της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών που έχει ως στόχο την εμβάθυνση στην Πίστη και τη Φιλοπατρία και την ανάδειξη των δεξιοτήτων του παιδιού, με γονείς και «Αγωγή» να επιτελούν έργο συμπληρωματικό.
Ή "Αγωγή" θεμελιώνεται στην πίστη, τον σεβασμό και την αγάπη στον Ζώντα Επουράνιο Τριαδικό Θεό, στην επίγεια Πατρίδα μας, τη γλυκιά Ελλάδα, και το πολύτιμο μέλλον της, τα δικά μας παιδιά.

Λειτουργεί κάθε Σάββατο 8:00 έως 14:00. Η εγγραφή και φοίτηση στην «Αγωγή» είναι δωρεάν. Το φιλότιμο όλων μας και καθενός ξεχωριστά είναι ή κινητήρια δύναμη της «Αγωγής».

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

20/9/2017 ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.
21/9/2017 ΠΕΜΠΤΗ 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.
25/9/2017 ΔΕΥΤΕΡΑ 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.
27/9/2017 ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.
28/9/2017 ΠΕΜΠΤΗ 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.


Για τις εγγραφές απευθύνεστε στην κ.Βασιλική Μούρτη τις παραπάνω ώρες και ημέρες στο πνευματικό κέντρο του ναού οδός Μαλακάση 10, ισόγειο.

Οι ανάγκες λειτουργίας της «Αγωγής» σε υλικά, τρόφιμα δεκατιανού, εργασία και χρηματικές δαπάνες καλύπτονται από την εθελοντική εισφορά φίλων και γονέων. Περιορισμένες εισφορές αφορούν σε βασικά άμεσα κόστη, (μία ταπεινή αλλά ομοιόμορφη ένδυση, το γεύμα, διανεμόμενα βιβλία) και προσδοκούμε ότι ή φιλότιμη συμβολή των γονέων θα καλύπτει κατά το δυνατόν τα ίδια τα παιδιά τους.

* Δωρεάν δεν σημαίνει απαξίωση, έλλειψη σεβασμού ή υποχρεώσεων. Προϋπόθεση παραμονής στην «Αγωγή», η τακτική προσέλευση και συμμετοχή, με την προβλεπόμενη ένδυση και κόσμια διαγωγή.

Στην «Αγωγή» πιστεύουμε σε ενιαίο κόσμο άξιων σε σπίτι και σχολείο, ως συμμάχων και συνεργατών.

 

  • Με επαγγελματισμό στην ποιότητα και εθελοντισμό στο κίνητρο και
  • Δική μας εκπαιδευτική ύλη από ανθρώπους πού αγα­πούν αυτό που ξέρουν.
  • Θα εμπνευστούμε με την έμπρακτη, ζωντανή κατήχηση στην Ορθόδοξη πίστη και λατρεία μας.
  • θα γνωρίσουμε την αρχαία και βυζαντινή πολυτονική ελληνική γλώσσα με ήπια, ευχάριστη και φυσική ροή, μέσα από τα γνωμικά και τις προσευχές των Πατέρων μας.
  • Θα παραδειγματιστούμε με διδακτικές ιστορίες από τη ζωή  και τις πράξεις των Προγόνων μας, από την Οδύσσεια μέχρι το Αθάνατο Εικοσιένα.
  • Θα ανακαλύψουμε όμορφα μυστικά των φυτών και ζώων πού   κοσμούν την ελληνική φύση μας.
  • Θα μάθουμε χρήσιμα οικοκυρικά - να ράβουμε κουμπιά, να μαγειρεύουμε, να ζυμώνουμε πρόσφορο, την καθαριότητα τού σπιτιού, να φτιάχνουμε κατασκευές αλλά και κομποσκοίνια.
  • Θα απελευθερώσουμε την καλλιτεχνική κλίση μας μέσα στον  εθνικό μας πλούτο: στους ομαδικούς παραδοσιακούς χορούς μας, σε παραδοσιακά μουσικά όργανα, στη βυζαντινή μουσική αλλά και την αγιογραφία.
  • Θα ακονίσουμε το μυαλό μας μαθαίνοντας σκάκι, αλλά θα  παίξουμε και ομαδικά, ζώντας την ομορφιά της συνεργασίας.

H διδακτέα ύλη μας διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται, με γνώμονα την ευχάριστη εμπειρία και την αποτελεσματική αφο­μοίωση της από τα παιδιά μας. Είναι ό ευλογημένος καρπός μίας πολυάνθρωπης προσπάθειας: πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, φιλό­λογοι, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, έμπειροι κατηχητές άλλα και άνθρωποι άλλων γνωστικών αντικειμένων ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την κατάρτιση της ύλης και τη διδασκαλία - όλοι όμως με φόβο Θεού, συναίσθηση ευθύνης και υπό το πετραχήλι του πνευματικού μας.

Μπορείτε να "κατεβάσετε" τις παρακάτω πληροφορίες κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο συνημμένο αρχείο:

     
  pdf_icon Mαθήματα & δραστηριότητες του σχολείου «Η Αγωγή»
  pdf_icon Eτήσιο πρόγραμμα
  pdf_icon Ωράριο λειτουργίας
  schedule Πρόγραμμα των τάξεων για το έτος 2017-18

Επίσης:

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC