Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια προτομής στον Άγιο Ελευθέριο της Αχαρνών- Έργο του Αγρινιώτη γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κτήτορος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στην οδό Αχαρνών, πατέρα Κωνσταντίνου Παναγιωτόπουλου, παρουσία του τέως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου

Την ορειχάλκινη προτομή φιλοτέχνησε ο γνωστός Αγρινιώτης γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας.

Μετά το πέρας του σαρανταήμερου μνημοσύνου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αχαΐας κ.κ. Αθανάσιου, του εξοχοτάτου τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αρχών και φορέων και πλήθος πιστών που κατέκλισαν τον προαύλιο χώρο του Ναού, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών Αιδεσιμολογιωτάτου Πατέρα Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και τους απογόνους του Πατρός Κωσταντίνου Παναγιωτόπουλου την Κυριακή 29-10-2023.
Η προτομή κοσμεί από εδώ και στο εξής τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Στο χαιρετισμό του ο π.Θεμιστοκλής καλωσόρισε τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο και τους απογόνους του Πατρός Κων/νου Παναγιωτόπουλου και ανέφερε:

«Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού μας έλαβε μία απόφαση η οποία είναι τιμής και δόξας για τον αείμνηστο πατέρα μας, τον κτήτορα του ναού μας, τον αγαπητό μας, τον Παπακώστα μας και αποφασίσαμε εκτός των άλλων να τον τιμήσουμε κάνοντας την προτομή του εδώ μπροστά στο ναό για να τον θυμόμαστε κάθε φορά που ερχόμαστε μπροστά στο χώρο της εκκλησίας και να αποτίουμε φόρο τιμής προς το πρόσωπο αυτό που σε δύσκολες περιόδους, ανέστησε αυτόν τον περικαλαίσθητο ναό, το κόσμημα των Αθηνών, τον Άγιο Ελευθέριο…

Θέλω να ευχαριστήσω και το γλύπτη μας τον κύριο Ευάγγελο Τύμπα ο οποίος έδωσε την ψυχή του προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το σπουδαίο επίτευγμα και να αποδώσουμε όσο γίνεται καλύτερα τη μορφή του επάνω στον ορείχαλκο και το οποίο όχι μόνο του μοιάζει καταπληκτικά, αλλά πιστά θα είναι η παρουσία του κοντά μας».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ο αείμνηστος Πρώτ. Κων/νος Παναγιωτόπουλος ήταν μια εμβληματική μορφή κληρικού, καθώς διετέλεσε για 58 έτη, από το 1960 έως 2018 Προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου Οδού Αχαρνών και 60 Χρόνια εφημέριος.

Αξιώθηκε να θεμελιώσει και να ανεγείρη τον ναό, τον οποίο εγκαινίασε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύρος Σεραφείμ.

Πηγή: https://www.agrinionews.gr/ 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *